У Запоріжжі наближається до завершення підготовка до опалювального сезону 2025/2026

За повідомленням міськради, у Запоріжжі вже відремонтовано понад тисячу систем теплопостачання, водопостачання та електропостачання, а також оновлено 146 покрівель.  

Концерн Міські теплові мережі майже повністю підготувався до початку ноівого опалювального сезону. Підготовлено 49 котелень та 11 центральних теплових пунктів, а також замінено 4 км тепломереж, що забезпечить ефективне та безперебійне опалення міста. 

Міські теплові мережі повідомили у Фейсбуці, що в одній із котелень встановили сучасні енергоефективні насоси Grundfos. Два нові насоси виконують роботу трьох старих агрегатів.  Це дасть змогу економити близько 100 кВт електроенергії щогодини — понад 350 тисяч кВт/год за сезон. Обладнання передали місту в межах міжнародної технічної допомоги від USAID. 

Найближчим часом також запрацює когенераційна установка TEDOM потужністю 2,3 МВт, яка забезпечить автономну роботу котельні у разі відключення електропостачання. 

Крім того, продовжується оновлення тепломереж міста – замінюються зношені ділянки трубопроводів; встановлюється нова запірну арматуру; облаштовуються додаткові засувки для швидкого відновлення теплопостачання у разі аварій тощо. 

Нагадаємо, що згідно з діючими правилами (відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 830 від 21.08.2019 р.), рішення про початок та закінчення опалювального сезону ухвалюють органи місцевого самоврядування – з урахуванням кліматичних умов регіону. 

Офіційним критерієм для початку опалювального сезону є зниження середньодобової температури зовнішнього повітря до +8°C або нижче протягом трьох діб поспіль. 

Це правило стосується підключення до централізованого опалення об’єктів соціальної сфери (лікарні, школи, дитячі садки) та житлового фонду. Передусім тепло подають в соціальні об’єкти, потім — у житлові будинки. 

Сообщение У Запоріжжі наближається до завершення підготовка до опалювального сезону 2025/2026 появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top