У Запоріжжі виявили випадок ботулізму: стало відомо, що стало причиною отруєння

27 січня в Запоріжжі зареєстрували випадок захворювання на ботулізм з 1 постраждалим, що вживав рибу: лящ в’ялений (непатраний).

Про це повідомили в Держспоживслужбі в Запорізькій області.

Ботулізм – хвороба, що виникає внаслідок отруєння токсинами бактерій ботулізму й супроводжується важким ураженням центральної та вегетативної нервової системи. Ботулізм може виникнути внаслідок споживання в’яленої чи копченої риби та будь-яких виробів з м’яса (ковбаси, шинки тощо).

Найчастіше причиною ботулізму стають в’ялені або копчені продукти домашнього приготування, проте реєструються і випадки хвороби після вживання продуктів вироблених у промислових умовах. Це трапляється у випадку не дотримання відповідних вимог під час заготівлі, переробки чи зберігання продукту.

Першими симптомами захворювання є:

  • порушення зору;
  • сильно виражена сухість у роті;
  • важко говорити (голос стає тихим або пропадає);
  • підвищена стомлюваність, м’язова слабкість;
  • запаморочення;
  • короткочасні ознаки ураження травної системи (нудота, блювання, послаблення випорожнень), які найчастіше виникають через 12-24 годин після вживання зараженої їжі.

Водночас, симптоми так само можуть виникнути раніше (вже через 2 години) або значно пізніше (4 доби і більше). При наявності перших ознак недомагання негайно звертайтеся за медичною допомогою!

Подписывайтесь на Акцент в    
        

The post У Запоріжжі виявили випадок ботулізму: стало відомо, що стало причиною отруєння first appeared on Портал Акцент.

Share this post

нет
scroll to top