У Запоріжжі волонтери організували підприємство з виготовлення тушонки. Назвали його "Козацька їжа". Кажуть, що за час війни вже встигли нагодувати цілу дивізію. Як виготовляють тушонку — дивіться в репортажі 061. Коли почалась війна Андрій разом із друзями вирішили, що будуть робити щось корисне для військових. Вирішили, що це щось — тушонка. У хлопців був один автоклав ndash; це повністю герметична конструкція, за допомогою якої здійснюється консервація м’яса. Запропонували свої послуги волонтерам, ті почали допомагати з сировиною та банками. Так з’явилась "Козацька їжа". Потім небайдужі люди почали допомагати і команда купила ще 4 автоклава. "За два місяця війни дивізію вже нагодували. Якщо є бажання допомогти, то робота знайдеться завжди. Ми раді всім", — говорить Андрій. На невеликому умовному підприємстві хлопцям допомагають 5 хлопців та дівчат, вони студенти-спортсмени з команди з академічного веслування. "Вирішили допомогти, бо зараз це потрібно. Ми разом з нашими тренерами волонтеримо. Звичайно тушонку не вміємо робити, але тут робота знайдеться для кожного", — ділиться Ксенія. Волонтери кажуть, що будуть готувати стільки, скільки потрібно. Вони вірять, що Україна переможе і кожен має робити для цього, що вміє. За словами Андрія, потрібно щось робити, не можна сидіти просто так і чогось чекати. Як раніше писав 061, в Бердянську російські окупанти забороняють волонтерам надавати гуманітарну допомогу містянам.
Джерело: 061.ua Источник: https://www.061.ua/news/3383784/u-zaporizzi-volonteri-gotuut-tusonku-dla-vijskovih-fotoreportaz
Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook