Спека в поєднанні з частими блекаутами значно підвищують ризик харчових отруєнь
У таких умовах бактерії швидко розмножуються, а продукти стають небезпечними.
Тому не дивно, що у Запорізькій області за минулий тиждень зареєстровано 56 випадків захворювання гострими кишковими інфекціями (ГКІ).
Серед захворілих – 36 дітей.
Про це повідомляє Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб (ЦКПХ).
У ЦКПХ зазначають, що через спеку і відключення світла мешканцям регіону варто звернути увагу на дотриманні правил зберігання і споживання продуктів харчування.
“Небезпечна зона розвитку вірусів починається з +5.
У районі 37-40 градусів спеки спостерігається пік активності.
Важливий не тільки температурний режим, а й час його підтримки.
Якщо харчовий продукт зберігали на спеці довго, у ньому обов’язково розвинуться інфекційні бактерії”, – пояснює заслужений лікар-епідеміолог України Людмила Мухарська.
Сообщение У Запорізькій області діти стали частіше хворіти на гострі кишкові захворювання появились сначала на Газета МИГ.