Фото — ілюстрація
Досить часто виробники та підприємці харчових продуктів нехтують правилами безпеки ризикуючи нашим здоров’ям.
Держпродспоживслужба Запорізької області повідомляє, з початку року до реалізації було не допущено 36,119 тонни продукції тваринного та рослинного походження (туш тварин, молокопродуктів, рибопродуктів, курячих яєць, меду, рослинної продукції тощо).
За результатами ветеринарно-санітарної експертизи до реалізації не були допущені молокопродукти через відсутність ветеринарних документів, механічне забруднення, фальсифікації, недоброякісні органолептичні показники (колір, смак, запах), підвищену кислотність, низьку густину, низький вміст жиру молока, торгівлю молоком у брудному та не дозволеному посуді, з землі.
Крім цього, не допущено до реалізації курячі яйця з причин відсутності документів, які би підтвердили походження, якість та безпеку, супровідних ветеринарних документів.
Рибопродукти не допускалися до реалізації у зв’язку з відсутністю документів, які б підтвердили походження, якість та безпеку, супровідних ветеринарних документів, торгівлею рибою домашнього виготовлення, забороненою до реалізації (під час нересту, осетрові), ураженою гельмінтами, без дозволу державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринку.
Рослинні продукти не допущено до реалізації з причин торгівлі без дозволу державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи ринку, підвищеного вмісту нітратів, ураження морозом, гниллю, пліснявою, домашнього виготовлення, бруду, пошкодження фруктів личинками комах.
Інші харчові продукти не допускалися до реалізації без дозволу державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринку (фарш домашнього виготовлення) через відсутність документів, що підтверджують походження, якість та безпеку, супровідних ветеринарних документів (сало, напівфабрикати, м’ясо тощо), неякісну органолептику зерна (запах нафтопродуктів).
Фахівці ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області також оглянули на забійних пунктах і подвірно майже 40 тисяч голів сільськогосподарських тварин, у тому числі: 5,6 тисячі великої рогатої худоби; 22,8 тисячі свиней, 11,1 тисячі овець та кіз. Перед забоєм усі тварини піддані клінічному огляду.
При цьому на забійних пунктах виявлено 42 випадки різних хвороб, що становить 0,1% від загальної кількості оглянутих тварин.
Читайте також:Забруднення повітря в Запоріжжі: концентрація шкідливих домішок перевищує допустимі норми
Источник: https://forpost.media/novosti/u-zaporizkij-oblasti-vijavili-ponad-36-tonn-produktiv-ne-pridatnih-dlja-spozhivannja.html
Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook