Відродження традицій: на Закарпатті готують сидр Monbar за багатовіковим рецептом

Мальовничі пейзажі Закарпаття зберігають чимало таємниць. Колись давно, у часи Середньовіччя, вздовж «соляного шляху» тут процвітав Середнянський замок. Це був осередок легендарних лицарів-тамплієрів. І саме це надихнуло українських підприємців на цікаве дослідження. Результатом стало створення унікального продукту — яблучного сидру Monbar, який поєднує традиційні підходи та сучасні принципи виробництва. Детальніше про новий вітчизняний продукт розповіли засновники бренду.

Що спільного між тамплієрами та сидром?

У середні віки Орден Тамплієрів був дуже впливовим в Європі, в тому числі й на Закарпатті. Саме тут проходив стратегічно важливий «соляний шлях», що поєднував регіон з європейськими ринками. Подейкують, що Середнянський замок був монастирем-фортецею на цьому шляху. Його побудували й утримували в першу чергу для охорони шляху.

Але тамплієри не лише займались військовою справою, але й вели господарство. Зокрема, вони розбивали сади та виноградники. Щедра земля Закарпаття дозволяла вирощувати соковиті яблука. А з них храмівники виготовляли сидр. Його рецепт довго вважався втраченим. Проте трійка амбітних підприємців змогли відродити традиційні принципи виробництва напою. І пам’ять про магістра Ордену Тамплієрів Андре де Монбара тепер живе у назві нового бренду українського сидру.

Сидр Monbar: поєднання традицій та сучасності

Ідея створити унікальний сидр, що поєднає старовинні секрети та сучасні технології, належить українській підприємиці Яні Матвійчук. Вона глибоко вивчила різні методи виробництва сидру і відкрила: австрійська сільська методика, виявляється, має багато спільного з тим, як могли робити сидр легендарні тамплієри.

Тож виробники сидру Monbar взяли за основу саме австрійський підхід, який ґрунтується на трьох важливих правилах:

  1. Сировина — це винятково свіжі, відбірні яблука.
  2. Жодних дріжджів, цукру чи спирту — тільки чистий яблучний сік, що природно бродить.
  3. Ніжний, збалансований смак, без гіркоти чи терпкості.

«Я завжди хотіла відновити справжню традицію виготовлення сидру. Разом з талановитими підприємцями Андрієм Мелешем та Федором Андрейцовим ми вирішили повернути до життя той самий смак, який цінували українці багато століть тому», — розповідає Яна Матвійчук.

Місія Monbar — це поєднання старовинних методів з найкращими сучасними технологіями. На Закарпатті, де розташовані великі яблучні сади фермерського господарства «Коник», збудували сучасний завод. Він оснащений передовим австрійським та бельгійським обладнанням. Тож класична рецептура ожила в нових умовах: з гарантованою якістю та повним контролем над процесами.

Купити сидр Монбар можна на сайті monbar.com.ua або в мережі Сільпо.

 

Яна підкреслює: Monbar — це на 100% український проєкт. Від яблук, що вирощені на українській землі, до розливу в пляшки — все створене в Україні та працює на національну економіку.

Сидр Monbar вже у продажу

Сьогодні кожен охочий може скуштувати новий сидр. Лінійка бренду включає не лише класичний яблучний смак, але й цікаві комбінації з додаванням груші, бузини, абрикосу, черешні. Сидр доступний на полицях мережі супермаркетів «Сільпо», а також на офіційному сайті бренду.

«Ми віримо, що українці оцінять натуральний смак та унікальність нашого сидру. А далі у нас амбітні плани: хочемо завоювати прихильність і закордонних покупців, представивши продукцію в Європі», — ділиться Яна Матвійчук.

 

Сообщение Відродження традицій: на Закарпатті готують сидр Monbar за багатовіковим рецептом появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top