Новорічні свята – час не лише для веселощів, а й для відповідального підходу до зберігання їжі. Багато страв зі святкового столу можуть швидко зіпсуватися, особливо якщо вони залишаються на столі довше, ніж потрібно.
Салат «Олів’є» у заправленому вигляді можна зберігати до чотирьох годин. Якщо страва не заправлена майонезом, її термін придатності збільшується до 40 годин, за умови зберігання у холодильнику. «Шуба», завдяки рибі, є більш делікатною стравою, тому вона залишається придатною до вживання не більше 12 годин.
Крабовий салат, як і «Шуба», зберігається не довше 12 годин. Вінегрет без солоних огірків і заправки можна залишати на 18 годин, але у класичному варіанті його термін придатності скорочується.
Фаршировані яйця можуть зберігатися довше – до двох-трьох діб, за умови, що яйця були добре зварені вкрутую (не менше 15 хвилин). Холодець є найбільш стійкою стравою на столі, адже зберігає свої властивості до чотирьох днів.
Важливо пам’ятати, що всі ці рекомендації діють за умови правильного зберігання страв у холодильнику. Якщо є сумніви щодо придатності їжі, краще не ризикувати.