Як правильно і смачно засолити рибу
Для смачного засоленого лосося шеф-кухар Володимир Ярославський пропонує взяти сік лайма, морську сіль і 40 мл алкоголю (бренді, коньку або горілки). Свіжі розмарин і чебрець беріть до смаку. Куштувати рибку можна за півтора дня.
Читайте також: Український соус на основі хріну та буряка – як приготувати
Корисні поради для засоленої червоної риби
Замість лайма можна використати цедру будь-якого цитруса — беріть лимон, апельсин, мандарин.
У цьому рецепті Володимир Ярославський використовує віскі, але ви можете взяти будь-який алкоголь: бренді, коньяк і навіть горілку — це надає рибі особливої пряності.
Дуже смачно додавати різні свіжі трави — чебрець, розмарин, будь-яку зелень до свого смаку. У такому разі їх треба пом’яти трохи руками, щоб вони віддали рибі більше аромату.
Зі спецій додавайте і насіння коріандру, і ялівець — буде дуже смачно.
Зберігайте засолену рибу 7 днів у холодильнику, добре замотаною плівкою або в щільно закритому контейнері.
Інгредієнти:
- Лосось 1 200 г філе
- Сіль морська 60 г
- Цукор 20 г
- Лайм 1 шт
- Віскі 40 мл
- Оливкова олія 40 мл
- Перець чорний мелений за смаком
Спосіб приготування:
Підготуйте рибу та посипте сіллю, цукром. Рибу чистимо від шкіри та видаляємо кісточки.
Змішуємо сіль із цукром і посипаємо цією сумішшю рибу з двох боків. Трохи збризкуємо оливковою олією.
Натріть рибу цедрою та полийте алкоголем. З одного лайма натираємо цедру і посипаємо зверху. Посипаємо чорним меленим перцем.
Поливаємо алкоголем. Цей крок можна пропустити, але шеф-кухар каже, що алкоголь додає рибі пряної нотки.
Поставте рибу в холодильник. Накриваємо плівкою та ставимо в холодильник на ніч. Зранку протираємо рибу паперовим рушником, видаливши зайву вологу та кристали солі (якщо залишилися).
Загортаємо в плівку і даємо постояти їй ще до вечора мінімум: риба ще добу приблизно дозріває та в ній рівномірно розподіляються смаки.
Раніше ми писали, як приготувати запечений перець з часником. Закуска готується дуже просто, а інгредієнтів зовсім мало і більшість з них завжди є вдома.
Джерело