Як приготувати шашлик з баклажанів — перевірений рецепт від господині із Запорізької області

Як приготувати шашлик з баклажанів - перевірений рецепт від господині із Запорізької області

Сезон баклажанів — готуємо з них смачну страву

Рецептом шашлику з баклажанів з читачами zprz.city поділилася Любов Ларіна з міста Пологи Запорізької області, яка тимчасово мешкає у Запоріжжі. Влітку вона часто готує цю смачну страву, тож, рецепт перевірений.

Читайте також: Готуємо смачні баклажани з грибами та секретним інгрідієнтом — простий рецепт

Що потрібно 

2 кг баклажан,

500 г цибулі,

1 головка часнику,

150 мл води,

1 ст. л. з невеликою гіркою солі,

2 ст. л. цукру,

80 мл оцту.

Рослинна олія для обсмажування баклажанів.                                 

Приправа для шашлику, додається в нарізану цибулю та часник – 1 ч. л. з гіркою.         

Як готувати                         

Маринад — сіль і цукор додати в 150 мл води, 80 мл оцту, перекип’ятити й залишити остигати.           

Баклажани порізати вздовж на шматочки, трохи присолити, щоб зійшла гіркота та обсмажити з обох боків.

Додати до баклажанів нарізану кільцями або пів кільцями цибулю та нарізаний часник з приправою для шашлику, перемішати.

Читайте також: Рецепт сезона — як приготувати запіканку з кабачків та м’яса

Залити маринадом і поставити під гніт у холодильник.

Через три-п’ять днів  (страва має добре промаринуватися) шашлик із баклажанів можна їсти.

Ми писали, як приготувати смачну домашню ковбасу — рецепт із Запорізької області.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top