Готувати качку таким способом можна декілька годин і вона не підгорить
Таким способом можна приготувати практично ідеальну запечену качку. Рецептом та своїм досвідом приготування цієї святкової страви поділилась у фейсбуці гід і волонтерка Ярослава Грімм із Запоріжжя, яка живе у Швейцарії.
Читайте також: Соковита курка на свята – як приготувати за рецептом шеф-кухаря
«Цей рецепт для випадку, коли навіть гости запізнюються, ти не психуєш, що щось там згорить. Тому що на низькій температурі качка може і 4 і 5 годин пектися. Нічого їй не станеться!» — каже Ярослава Грімм.
Вона також попередила:
«Головне наприкінці за термометром слідкувати — коли остаточно зарум’янити треба. Моя мета була — м’ясо рожеве, ззовні хрумке. Я вперше користувалась при готуванні термометром та не туди його встромила. Треба було не в середину, а в грудку.
Якщо хочете рожеве м’ясо — внутрішня температура має бути 69° С, Якщо більш просмажене — 71° C».
Тож, потрібен спеціальний термометр вимірювання температури у внутрішніх шарах м’яса. Але вивчіть правила користування. Так, заборонено використовувати його в мікрохвильовці і індукційній печі.
Рецепт
Вийміть качку з холодильника щонайменше за ½ години до приготування. Розігрійте духовку до 220°C з режимом аерогриль.
Поріжте яблука, видаліть серцевину та наріжте великими шматками. Очистьте цибулю та наріжте її так само. Протушкуйте яблука та цибулю протягом 3–4 хвилин. Приправте сіллю і перцем, дайте охолонути.
Дрібно наріжте зелень та часник.
Відріжте кінчики крил у качки та вкоротіть шию. Якщо потрібно, видаліть нутрощі, такі як печінка та серце. Щедро посоліть качку зсередини та зовні, потім натріть зеленню і часником так само з обох боків. Наповніть качку яблуками та цибулею. Зашийте качку. А потім перехрестіть ніжки та зв’яжіть їх.
Поставте лист (застеліть фольгою) на другу знизу рейку духовки, а зверху вставте решітку. Покладіть качку грудкою вниз на решітку і запікайте в гарячій духовці (220°C з конвекцією) протягом 20 хвилин.
Потім переверніть качку грудкою догори та зменшіть температуру до 80°C, відкривши духовку лише для перевертання. Далі закрийте духовку і продовжуйте готувати качку на знижуваній температурі, а потім при 80°C ще 4 години.
Встановіть духовку на температуру гриля (230°C). Протягом 6−8 хвилин запікайте качку до хрусткої скоринки. Вийміть її з духовки і дайте трохи постояти.
Гострим ножем відокремте грудки від кістки. Відокремте ніжки та розріжте кожну у суглобі на дві частини. Наріжте кожну качину грудку на 4–5 шматочків. Викладіть все на попередньо підігріту таріль та подавайте до столу.
«На жиру, який стікав на лист, посмажила відварену картоплю — супер!» — додала Ярослава Грім.
Ми писали, як приготувати англійський пудинг зі сливами і горіхами за простим рецептом Ярослави Грімм — неочікувано смачно.
Джерело