● Люди з цукровим діабетом 2 типу стикаються з проблемою підтримувати рівень цукру в безпечних межах щодня. Таблетки — це лише частина лікування, а харчування відіграє не менш важливу роль
● Листова зелень — це суперїжа для контролю рівня цукру в крові, а особливо мангольд, потужний союзник для діабетиків. Мангольд – листовий буряк, вирощується заради листя, а не коренеплодів.
мангольд через свій склад, безпосередньо впливає на рівень цукру.
● Його головна «зірка» — Шрингова кислота має протизапальні, антиоксидантні та навіть антимікробні властивості, підтримуючи організм комплексно.
● Мангольд уповільнює травлення і знижує швидкість всмоктування глюкози. Це допомагає уникнути різких стрибків цукру після їжі. Більше того, клітковина знижує інсулінорезистентність, коли клітини гірше реагують на власний інсулін.
●Згідно з дослідженням, опублікованим у Journal of Diabetes Investigation, регулярне вживання листяної зелені знижує ризик розвитку діабету 2 типу на 13%.
●Краще мінімізувати термічну обробку — так зберігається максимальна кількість активних речови
●Експерти радять їсти мангольд свіжим:
додавати до салатів,
змішайте з часником або цибулею,
Використовуйте для пасти або гарнірів замість шпинату.
Telegram Газета МИГ
Сообщение Яка їжа знижує рівень цукру в крові: рекомендація для діабетиків появились сначала на Газета МИГ.