Рецепт святкових канапок
Канапки з хамоном, ніжним вершковим кремом та соковитими мандаринами будь-яку вечерю перетворять на святкову. Кисло-солодкий посмак цитрусових ідеально поєднується із солонуватим хамоном, а кремова текстура вершків і сиру додає закусці ніжності. До того ж виглядають такі канапки за рецептом Євгена Клопотенка яскраво та оригінально.
Читайте також: Канапки з панкейків та авокадо – як приготувати святкову закуску
Інгредієнти:
- 100 г хамону
- 5-6 скибок хліба
- 50 г холодних вершків, жирністю 30-33 %
- 75 г крем сиру
- 1 мандарин
- 2 гілочки зелені для подачі
Спосіб приготування:
Підсушіть 5-6 скибочок хліба на сухій пательні по 2-3 хв з кожного боку. Або викладіть їх на деко та запечіть 7-10 хв у розігрітій до 180 градусів духовці.
Міксером або блендером із насадкою вінчик збийте 50 г вершків до пишності. Додайте до маси 75 г крем сиру та знову збийте крем на низьких обертах.
Мандарин почистьте та зробіть філе з часточок мандаринів, обережно гострим ножем зрізавши з них шкірочку.
Викладіть вершково-сирний крем на кожен шматочок хліба, а зверху покладіть шматочки хамону. Прикрасьте канапки часточками мандаринів та листочками зелені (ми використовуємо чебрець, але ви можете взяти будь-яку іншу зелень на ваш смак).
Раніше ми писали, як приготувати смачну качку з яблуками, яка точно не підгорить.
Джерело