Запоріжців попереджають про небезпеку отруєння грибами

Фахівці Держпродспоживслужби в Запорізькій області розповіли, як уникнути отруєння грибами.

Гриби – це дарунок лісу, але, водночас, вони є небезпечним продуктом харчування, який може призвести до отруєння, а іноді й до смерті. Отруєння організму викликають токсини, алкалоїди та сполучення важких металів, які містяться в грибах.

Щоб не отруїтися грибами:

* відмовтеся від споживання дикорослих грибів. Замініть їх грибами, що вирощують штучно, підлягають контролю;

* не купуйте гриби на стихійних ринках;

* уважно оглядайте гриби. Якщо у вас виникають найменші сумніви – відмовтеся від споживання грибів;

* не збирайте гриби поблизу трас, підприємств, забруднених територій, адже гриби вбирають в себе отруйні речовини, в тому числі важкі метали.

Основними ознаками отруєння грибами є: нудота, блювання, різкий біль у животі, діарея, запаморочення, підвищення температури тіла, зниження пульсу, задуха, судоми, відтік крові від кінцівок (холодні руки та ноги), поява галюцинацій та марення.

Ознаки отруєння грибами можуть проявитися як через 30 хвилин після споживання, так і протягом декількох днів.

Якщо у вас проявився хоча б один із цих симптомів – негайно зверніться за медичною допомогою!

Сообщение Запоріжців попереджають про небезпеку отруєння грибами появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top