Запорізька область: зросла кількість отруєнь харчовими продуктами

В»Запорізькій області зросла кількість отруєнь харчовими продуктами. Про це»повідомляє прес-служба Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України, передає»УНН.

“Захворюваність гострими кишковими інфекціями на»27″тижні 2019 року вище рівня минулого тижня на»39% , зареєстровано 229 випадків проти 164. Рівень захворюваності склав 13,3, що»на»30% нижче максимального рівня (максимальний рівень»— 19,0)”,»повідомили у»центрі.

Уточняється, що»захворюваність серед дітей склала 21″випадок проти 17″на минулому тижні.

Загалом по»області лабораторно підтверджено 36,2% випадків ГКІ, із»них в»43,4%»— ротавірусна інфекція.

“Серед причин захворювань на»ГКІ найбільша питома вага приходиться на»молочну продукцію»— 25,1%, м’ясну продукцію»— 24,1%, овочі,фрукти»— 16,8%, рибну продукцію»— 8,9%”,«— йдеться в»повідомленні.

Окрім того, питома вага продуктів домашнього виготовлення (неправильного зберігання) склала 69,6%, харчових продуктів, придбаних на»узаконених ринках»— 13,6%; на»стихійних»— 16,8%.

Источник: https://forpost.media/glavnoe/zaporizka-oblast-zrosla-kilkist-otruien-harchovimi-produktami.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

Добавить комментарий

scroll to top