Президент провів засідання з питань оборони країни

Президент провів засідання з питань оборони країни

Майже тиждень в режимі воєнного стану — Президент зібрав в операційному центрі на Банковій — всіх, хто відповідає за оборону: на морі, на суші, на кордоні і на міжнародному полі.

Прикордонники посилюють кордони, військові — перевіряють свої резерви, поліція — слідкує, щоб не було провокацій. Вже розгорнули і пункти управління, а також створили координаційний центр, який зв’язуватиме виконавчу владу з військовим командуванням.

Справжня битва нині розвернулася на інформаційному полі, заявив Президент. Тут завдання — якомога активніше розповсюджувати правду про події на Азовському морі. Глава Генерального штабу підкреслив — Україна має підтверджені розшифровки переговорів українських моряків з російською стороною. Катер “Бердянськ” здійснив запит до Керчі за чотири години до початку переходу і навіть пропонував взяти на борт лоцмана для проведення навігації згідно з правилами судноплавства. Ці записи також оприлюднені, службою безпеки переговори військових пілотів Росії, які підтверджують, що українські кораблі обстрілювали не лише з моря, а й з повітря, також взяли як докази і направили великий документ до Міжнародного суду в Гаазі. Запроторивши захоплених українських моряків за ґрати Росія порушила черговий міжнародний закон — Женевську конвенцію.

Президент доручив особисто Міністру оборони проконтролювати, аби українські моряки були забезпечені грошима, їжею і правовою допомогою. А головам усіх облдержадміністрацій — наказав тримати зв’язок з родинами бранців і реагувати на їхні запити і потреби.

[embedded content]

Источник: https://tv5.zp.ua/news/prezident-proviv-zasidannya-z-pitan-oboroni-krayini/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top