Що було до того, як ви зайнялися блогерством?
Ольга: Блогерство – це Дімин (чоловіка Ольги, — ред.) проект.» Це його хобі, а я просто випадкова особистість, яка потрапила в кадр (сміється – ред.). Я робила тортики на замовлення вдома. Останні декілька років я не працювала за фахом.
Як з’явилася ідея знімати процес приготування тортів на замовлення на камеру?
Дмитро: «У мене був теж канал на YouTube. Він був маленький, присвячений мобільним додаткам – до тисячі (підписників – ред.) або три тисячі, я вже не пам’ятаю. І якось Оля робила торт на замовлення людині на день народження. Я кажу: «О, торт Прага, я його просто обожнюю, він такий крутий торт! Нумо знімемо!» І вона каже: «Ну давай!». Ми знімали на телефон, ми приколювались на кухні. Ми в гостях були.
Ольга: Це був перший ролик, півроку він не набирав – може, 20 переглядів там і було…
Дмитро: Я просто виклав його на YouTube. Цей рецепт був Оліної бабусі. Ми його назвали «Прага за бабусиним рецептом». Не зайде – значить, не судилося. Через півроку, під Новий рік, люди почали цікавитись тортами на новорічний стіл. Дивлюсь: він почав набирати перегляди. Кажу: «Ого, нічого собі! Давай ще щось знімемо».
Ольга: Почали писати, люди щось питали. Ти їм відповідаєш, бо питають: «Чи можна ще рецепт такий». Перед тим, як ми виклали друге відео, у рецепту Празького торту було, здається, 30-40 тисяч переглядів.
Дмитро: Мети заробляти гроші «не було. Якщо брати за мету заробляти на YouTube – це неправильно, тому що в кінці-кінців нічого не заробиш. Тому що ти бачиш: о, це відео трендове, його потрібно знімати, всі захочуть дивитися. У підсумку, у когось це відео вистрілить, а у тебе воно не вистрілило. І я не знаю причину. Ось хтось сподобався обличчям, його дивляться.
YouTube сьогодні – це ваша робота?
Дмитро: це більше хобі. Є інша діяльність, яку ми ведемо. Олі просто подобається цим займатися, їй подобається готувати, а я знімаю.
Скільки часу потрібно на зйомку?
Ольга: Я перевіряю рецепт декілька разів перед тим, як його зняти і випустити в життя. Щоб коли ви будете готувати, у вас 100 відсотків все вдалося.Щоб зняти просто один ролик, один рецепт, десь три години. Без монтажу і так далі.
Дивіться у випуску:
чи монетизують свої відео подружжя Матвей?чи є певний план публікацій відео рецептів на каналі Ольги Матвей?Скільки рецептів вже можна дізнатися з каналу Ольги?Як створювалась друкована книга рецептів Ольги Матвей: цікаві факти. Источник: https://tv5.zp.ua/news/vidoma-fud-blogerka-olga-matvej-rozpovila-pro-sekret-uspihu-kulinarnogo-kanalu/
Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook