Нацбанк ввів в обіг нову монету номіналом 10 гривень

Раніше розроблену 10-гривневу монету вже виготовили у 5 мільйонах екземплярів та розподілили між областями України. Зараз вони будуть з’являтися в обігу у Києві, Харкові, Одесі, Хмельницькому, Львові та Дніпрі, а згодом дійдуть і до інших регіонів країни. Обличчя номіналу не змінилося: на одній зі сторін монети зображений Іван Мазепа, як і на купюрі.

У Нацбанку зазначили, що продовжують оптимізацію банкнотного ряду гривні. Купюри великого номіналу, від 20 до 200 грн, вже замінили на нові зразки, які зробили більш захищеними. Також «дісталися» і до монет. Копійки номіналом 1,2,5 та 25 вивели з обігу, залишивши лише 10 та 50. До монет «долучили» і гривні номіналом 1,2, 5 та 10. На такі міри пішли заради економії. Адже монети дешевші у виготовленні та довші у експлуатації. На прикладі 10 гривень пояснили, що середній строк придатності банкноти такого номіналу – 1-2 роки, тоді як монета у 10 гривень зможе прослугувати 5-10 років.

Новини і жваве обговорення коротких відео тут: https://www.youtube.com/user/ChannelTB5
Канал «Новини Запоріжжя» в Telegram: https://t.me/tv5zp
Яскравий та красивий акаунт в Instagram: https://www.instagram.com/tv5zp
Легкий доступ до новин та коментарів у Facebook: https://www.facebook.com/channeltv5/

Источник: https://tv5.zp.ua/news/nacbank-vviv-v-obig-novu-monetu-nominalom-10-griven/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=nacbank-vviv-v-obig-novu-monetu-nominalom-10-griven

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

Добавить комментарий

scroll to top