Рівень середньої зарплатні в Україні знизився: як постраждало Запоріжжя

У Держстаті повідомляють, що зниження зарплат по регіонах відбулося не рівномірно. У Чернігівській області, наприклад, зарплати знизилися усього на 0,4%, тоді як у Києві – більше ніж на 15%. Тим не менш, київські зарплати все ще залишаються найбільшими в Україні.

У Запоріжжі та області ж середні зарплати скоротилися на 1 тисячу гривень. На такому ж рівні відбулися скорочення виплат у Волинській, Харківській, Дніпропетровській, Львівській, Рівненській областях.

Визначили і сфери, у яких відбулося зменшення зарплат. Серед таких – сфера «надання інших послуг», як то ремонти, автоперевезення. Впали зарплати у IT-сфері, у промисловій галузі, будівництві. У період карантину зафіксували зменшення зарплат навіть у сфері медицини.

Але є й такі регіони, де зарплати навпаки зросли. Їх всього 2: Донецька та Луганська. Тут зарплати підвищилися на 1 та 2% відповідно.

Читайте також: Нацбанк ввів в обіг нову монету номіналом 10 гривень

Новини і жваве обговорення коротких відео тут: https://www.youtube.com/user/ChannelTB5
Канал «Новини Запоріжжя» в Telegram: https://t.me/tv5zp
Яскравий та красивий акаунт в Instagram: https://www.instagram.com/tv5zp
Легкий доступ до новин та коментарів у Facebook: https://www.facebook.com/channeltv5/

Источник: https://tv5.zp.ua/news/riven-serednoi-zarplatni-v-ukraini-znizivsja-jak-postrazhdalo-zaporizhzhja/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=riven-serednoi-zarplatni-v-ukraini-znizivsja-jak-postrazhdalo-zaporizhzhja

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

Добавить комментарий

scroll to top