Жінка із Запоріжжя стала посмертним донором для трьох людей

Запорізькі трансплантологи отримали згоду від родичів жінки, життя якої обірвав інсульт, на використання деяких її органів для пересадки іншим людям.

Про це повідомляє пресслужба НГУ.

«Було прийнято рішення здійснити переліт літаком Нацгвардії  аби якнайшвидше транспортувати лікарів зі столиці до Запоріжжя. Там вони отримають донорські органи і повернуться до Києва. Коли операція з вилучення донорських органів буде завершена, відлік піде на години. Не можна втрачати час, адже на ці органи вже очікують реципієнти», – розповів заступник міністра МВС України Антон Геращенко, який був присутній в аеропорту під час відправки бригади медиків із «Охматдиту» та Національного інституту хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова.

Із Запоріжжя в Київ органи доставили авіацією Національної гвардії України за сприянням Національної поліції.

«Дуже важливо, що ми завдяки авіації Нацгвардії та поліцейським отримали таку можливість, настільки оперативно прибути до донора, а потім повернутися до реципієнтів. Саме оперативність та високий професіоналізм лiкарів-трансплантологів відіграють визначальну роль у цьому процесі», — зазначив керівник відділу трансплантації та хірургії печінки інституту ім. Шалімова Олександр Гриненко.

Органи жінки, яка несподівано померла від інсульту дістануться різним людям. Так, у Запоріжжі здійснять трансплантацію нирки одному пацієнтові. В Києві пересадять іншу нирку 11-річному хлопчикові. Печінку теж відправили в Київ, її пересадять жінці, у якої діагностовано цироз.

Подробиці про жінку-донора з етичних міркувань не повідомляють.






Читайте також: В запорізькій лікарні помер водій, що скоїв ДТП біля заводу ЗАЗ

Источник: https://forpost.media/novosti/zhinka-iz-zaporizhzhia-stala-posmertnym-donorom-dlia-trokh-liudey.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top