Якими кроками Хортицю перетворюють на безбар’єрний простір

За його словами, повне оновлення відбувається й завдяки створенню безбар’єрного простору для громадян, які цього потребують.

“Це доріжки, стоянки, санітарні пункти і вказівники. Всі локації будуть зроблені з дотриманням норм фізичної доступності та враховуватимуть аудиторію з ментальними порушеннями. Завдяки ініціативі Першої Леді Олени Зеленської, безбар’єрність й справді стає новою реальністю України”, – зазначив Олександр Ткаченко.

Також міністр культури додав, що до учорашньої зустрічі долучилися й представники маломобільних груп населення: люди літнього віку, особи з інвалідністю та батьки з маленькими дітьми.

“Ще перед початком робіт вони брали участь в обговоренні концепції перетворень на острові. Тож сьогодні вони мали змогу разом відвідати будмайданчики та переконатися, чи були враховані всі побажання”, – додав Олександр Ткаченко.

Як ми повідомляли раніше, вчора до Запоріжжя прибула Олена Зеленська, щоб перевірити, як проходить трансформація острова. Зміни на острові покликані задати темп, створити символ трансформації, зробити Хортицю актуальною, цікавою та безбар’єрною для відвідувачів.

Новини і жваве обговорення коротких відео тут: https://www.youtube.com/user/ChannelTB5
Канал «Новини Запоріжжя» в Telegram: https://t.me/tv5zp
Яскравий та красивий акаунт в Instagram: https://www.instagram.com/tv5zp
Легкий доступ до новин та коментарів у Facebook: https://www.facebook.com/channeltv5/

Источник: https://tv5.zp.ua/news/jakimi-krokami-horticju-peretvorjujut-na-bezbar-iernij-prostir/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=jakimi-krokami-horticju-peretvorjujut-na-bezbar-iernij-prostir

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top