У Запорізькій області відбувся етнофестиваль «Легенди степу»

Фестивальний день був насичений виступами етно-гуртів, фольклорних колективів, окремих вокалістів та хореографічних колективів. На території розмістили локації на різний смак і вподобання: виставки, ярмарки майстрів народного мистецтва, фотозони, фудзона, літературна зона, креативні локації і майстер-класи.

Про початок фестивалю всі околиці сповістив сурм бойового рога та бій барабанів, а перед гостями постали скіфські боги, яким поклонялися прадавні народи. Ведучі заходу повели глядачів сторінками сивої давнини, розповіли, що височина гори Оба-Таш – одна з найстаріших височин на землі з хребта Аланских гір, згадки про яких є ще у стародавнього картографа Птолемея. За даними науково-географічних видань, вік порід цієї гори сягає майже 3 млрд років. Ці скелі старіші за Гімалайські гори, Альпи та Кордильєри. Ці камені пам’ятають перших живих організмів, мамонтів, перших людей, які ступили на ці землі.

Джерело: пресслужба Запорізької облдержадміністрації

Новини і жваве обговорення коротких відео тут: https://www.youtube.com/user/ChannelTB5
Канал «Новини Запоріжжя» в Telegram: https://t.me/tv5zp
Яскравий та красивий акаунт в Instagram: https://www.instagram.com/tv5zp
Легкий доступ до новин та коментарів у Facebook: https://www.facebook.com/channeltv5/

Источник: https://tv5.zp.ua/news/u-zaporizkij-oblasti-vidbuvsja-etnofestival-legendi-stepu/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=u-zaporizkij-oblasti-vidbuvsja-etnofestival-legendi-stepu

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top