У Запоріжжі пропонують перенести пам’ятник Богдану Хмельницькому

З такою пропозицією звернулися представники ініціативної групи до секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва.

На думку ініціаторів перенесення пам’ятника, на сьогодні він розташований у неналежному місці, фактично прихований від уваги запоріжців та гостей міста. Пам’ятник Богдану Хмельницькому заслуговує іншого місця, де його могли б щоденно бачити більше людей.

– Ми проводили невеличке опитування. Більшість опитаних запоріжців не знають, що у Запоріжжі є пам’ятник Богдану Хмельницькому та де він розташований. Тому є сенс перенести пам’ятник в інше місце, щоб його бачило більше людей. Наприклад, розташувати його на перехресті вулиці Богдана Хмельницького та проспекту Металургів. Для цього не будуть необхідні великі витрати, лише незначні кошти на благоустрій території, де буде розташовано пам’ятник, – зазначив представник ініціативної групи, генеральний директор Національного заповідника «Хортиця» Максим Остапенко.

Було запропоновано кілька локацій розміщення пам’ятника – перехрестя пр. Металургів та вул. Б. Хмельницького, площа Запорізька, майданчик при виїзді з вул. Б. Хмельницького на греблю «Дніпрогесу».

За інформацією пресслужби міськради, Анатолій Куртєв наголосив, що ідея перенесення пам’ятника та створення алеї або меморіалу видатних діячів Козацької України дійсно має право на життя, однак її необхідно детально вивчити та продовжити опрацьовувати.

Новини і жваве обговорення коротких відео тут: https://www.youtube.com/user/ChannelTB5
Канал «Новини Запоріжжя» в Telegram: https://t.me/tv5zp
Яскравий та красивий акаунт в Instagram: https://www.instagram.com/tv5zp
Легкий доступ до новин та коментарів у Facebook: https://www.facebook.com/channeltv5/

Источник: https://tv5.zp.ua/news/u-zaporizhzhi-proponujut-perenesti-pam-jatnik-bogdanu-hmelnickomu/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=u-zaporizhzhi-proponujut-perenesti-pam-jatnik-bogdanu-hmelnickomu

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

Добавить комментарий

scroll to top