Туалет не працює: у вбиральні для людей з інвалідністю на Хортиці у Запоріжжі зберігають гірлянди

Організація Доступно.UA розповіла, що її представниця не змогла скористатися інклюзивною вбиральнею, бо у ній зберігаються святкові гірлянди.

Цими вихідними представники організації відвідали острів Хортиця та територію навколо музею, яку оновили.

Тут є все: тротуари з пониженнями, тактильна плитка на кожному кроці, купа лавочок, шрифт Брайля на схемі парку, цікаві скульптури українських митців та простір для відпочинку, — сказано у дописі Доступно.UA.

Одна з гостей парку вирішила скористуватися інклюзивною вбиральнею для людей з інвалідністю, але зробити цього не змогла.

На дверях вбиральні для людей з інвалідністю висить табличка, яка повідомляє: «ключ від туалету для людей з обмеженими можливостями знаходиться в кафе». Прямуємо до кафе (воно, на щастя, від вбиральні дуже близько), замовляємо каву і з’ясовуємо, що ключі від кабінки звідти забрали. Для чого забрали? Зі слів працівників, щоб зберігати (увага!) гірлянди, якими зараз прикрашають парк! Не сперечаємось, гірлянди красиві й додають новорічної атмосфери. Проте чи вартують вони комфорту відвідувачів? Абсолютно точно ні!

Команда Доступно.UA запропонувала керівництву парку змінити пріоритети на людей вже зараз. Окрім цього, автори допису звернули увагу на те, що напис «люди з обмеженими можливостями» на дверях вбиральні — не коректний, і що замість нього краще використовувати термін «люди з інвалідністю».

Читайте також: Запоріжанка знайшла квитанції цілого будинку у смітнику: комунальне підприємство принесло вибачення

Источник: https://forpost.media/glavnoe/tualet-ne-pratsiuie-u-vbyralni-dlia-liudey-z-invalidnistiu-na-khortytsi-u-zaporizhzhi-zberihaiut-hirliandy.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top