Проєкт Фонду Ріната Ахметова «Подолати. Допомагає психолог»: як утримати баланс у житті

Що таке баланс у житті? Чи існує різниця між гармонією та балансом? Як утримати баланс між роботою та особистим життям? На ці та інші запитання глядачів відповідала лікарка-психотерапевт, клінічна психологиня, фахівчиня з кризової психології та подолання травматичного досвіду, координаторка психологічної служби Фонду Ріната Ахметова Альона Лук’янчук. Вона з 2014 року допомагає жителям Донбасу справлятися з негативними наслідками пережитих ними подій.

Експертка зазначила, що баланс у житті, по суті, є синонімом поняття якість життя, коли людина рівномірно розподіляє сили, ресурси та енергію.

– Людина перебуває в балансі тоді, коли вона задоволена, отримує позитивний зворотний зв’язок від життя, від роботи та від сім’ї. Тобто людина перебуває у співвідношенні між тим, що вона віддає, і тим, що отримує, – поділилася спікерка.

Альона Лук’янчук також розповіла, як війна на Донбасі впливає на емоційний баланс мирних жителів.

– У людей, які проживають вздовж лінії розмежування, порушена базова потреба в фізичній безпеці. І це в свою чергу позначається на їхньому емоційному балансі. Важливо для себе знайти ту сферу діяльності, яка допоможе заповнити ваш ресурс, – те, чим ви можете себе потішити, те, що може принести вам задоволення.

Також експертка сформулювала поради та рекомендації, які можуть допомогти людям запустити процес гармонізації життя вже сьогодні.

– По-перше, потрібно чітко розуміти, що вам подобається в житті, від чого ви отримуєте задоволення. По-друге, чітко зрозуміти власну швидкість життя. По-третє, структурно розмежувати свій час. Чим різноманітніше ваше життя, тим більше в ньому балансу, – підсумувала психологиня.

Щоб зрозуміти, чи потрібна вам психологічна допомога, можна пройти тест на сайті Фонду Ріната Ахметова за цим посиланням.

Ви також можете звернутися за допомогою до психологів Фонду за телефоном гарячої лінії: 0800509001.

Унікальний Музей Фонду Ріната Ахметова «Голоси Мирних» – це безпечний, довірчий простір, де жителі Донбасу можуть розповісти про пережите ними заради майбутнього, заради миру. Ознайомитися з історіями людей із Донецької та Луганської областей, а також залишити свою можна тут.

Новини і жваве обговорення коротких відео тут: https://www.youtube.com/user/ChannelTB5
Канал «Новини Запоріжжя» в Telegram: https://t.me/tv5zp
Яскравий та красивий акаунт в Instagram: https://www.instagram.com/tv5zp
Легкий доступ до новин та коментарів у Facebook: https://www.facebook.com/channeltv5/

Источник: https://tv5.zp.ua/news/proiekt-fondu-rinata-ahmetova-podolati-dopomagaie-psiholog-jak-utrimati-balans-u-zhitti/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=proiekt-fondu-rinata-ahmetova-podolati-dopomagaie-psiholog-jak-utrimati-balans-u-zhitti

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top