Стало відомо, скільки запоріжців отримали додаткову дозу вакцини проти коронавірусу

Додатковою дозою вакцини від COVID почали щеплювати запорожців з тяжкими хронічними захворюваннями, у яких не сформувалася імунна відповідь до коронавірусу. Стало відомо, скільки запоріжців отримали додаткове щеплення.

За статистикою РНБО, у Запоріжжі щеплено 50 людей. Зокрема, віком від 60 до 69 років щеплено 20 осіб; 50-59 років – 15 осіб; 40 до 49 років – 7 осіб; 20 до 39 років — 3 особи 70 до 79 — 4 особи.

Додаткову дозу вакцини вводять людям, організм яких не може дати якісну імунну відповідь. Рекомендовано робити додаткове щеплення, якщо людина з ВІЛ-інфекцією; онкологією; після трансплантації органів; пацієнтам, які перебувають на імуносупресивній або імуномодулюючій терапії та іншим пацієнтам, які мають імунодефіцитні стани.

Щоб отримати додаткову дозу вакцини, необхідно звернутися до свого сімейного лікаря, який визначить необхідність введення третьої дози за медичними показаннями та випише направлення.

Читайте також: В Запоріжжі центри вакцинації відновили роботу: за перший день більш ніж 1500 щеплень

Жодного спаму, лише найцікавіше для вас у нашому Telegram-каналі. Обіцяємо)

Источник: https://forpost.media/glavnoe/stalo-vidomo-skilky-zaporizhtsiv-otrymaly-dodatkovu-dozu-vaktsyny-proty-koronavirusu.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top