Запорізькі гонщики візьмуть участь у престижних світових змаганнях ретро-автівок

Про це повідомили у пресслужбі міськради.

Rallyе Monte-Carlo Classique проводиться Автомобільним клубом Монако вже 111 років. Цього року вперше за всю історію змагань шість українських екіпажів отримали ліцензію на участь у них.

Нашу країну представлятимуть команди з п’яти міст: Запоріжжя, Києва, Львова, Чернівців та Тернополя. Брати участь у змаганнях вони будуть на «Запорожцях»: «ЗАЗ-965», «ЗАЗ 965-А», «ЗАЗ-966» та «ЗАЗ-968».

Запорізький екіпаж представлятимуть пілот Роман Щипков і штурман Олексій Бурбак на автомобілі «ЗАЗ-968».

Чемпіонат розпочнеться 31 січня та завершиться 2 лютого в Монако. Запоріжжя стане першим містом старту проєкту в Україні. Урочисті церемонії відбудуться також у Києві, Чернівцях та Львові.

Незабаром у Запоріжжі відбудеться пресконференція, присвячена участі запорізького екіпажу в Rallyе Monte-Carlo Classique. 19 січня об 11:00 у Туристичному інформаційному центрі (пр. Соборний, 151) гості зможуть поспілкуватися з учасниками українських команд Запоріжжя та Чернівців, дізнатися більше про особливості підготовки до змагань, побачити автомобіль запорізького екіпажу.

Під час церемонії також буде організовано експозицію ретро-автівок та автограф-фотосесію просто неба.

Нагадаємо, за більш ніж 100 років існування змагань українська команда вперше стане учасником найпрестижніших перегонів ретро-автомобілів.

Новини і жваве обговорення коротких відео тут: https://www.youtube.com/user/ChannelTB5
Канал «Новини Запоріжжя» в Telegram: https://t.me/tv5zp
Яскравий та красивий акаунт в Instagram: https://www.instagram.com/tv5zp
Легкий доступ до новин та коментарів у Facebook: https://www.facebook.com/channeltv5/

Источник: https://tv5.zp.ua/news/zaporizki-gonshhiki-vizmut-uchast-u-prestizhnih-svitovih-zmagannjah-retro-avtivok/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=zaporizki-gonshhiki-vizmut-uchast-u-prestizhnih-svitovih-zmagannjah-retro-avtivok

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top