Як будуть наводити лад у парках та скверах на Хортиці

Дубова алея так званого «Хортицького лабіринту», разом з тамариксовою, катальповою, липовою, черемховою, кленовою та горіховою представляють одну з паркових зон на острові. Якими були ці хащі, можна побачити на прикладі ділянки парку, яку залишили без змін. Інші ж, наскільки було можливо, привели до ладу завдяки участі у грантовій програмі.

Грантові кошти витратили на необхідний інвентар для розчистки території. Тоді силами волонтерів вичистили 500 кубометрів гілля. І це лише в «Хортицькому лабіринті», його площа близько 40 гектарів. Окрім нього на Хортиці є ще три основні паркові зони. І один з них – парк ім. Тараса Шевченка.

Формально це сквер, адже його площа не перевищує і півтора гектари. Перші дерева тут висадили у 1964-му до 150-річчя від дня народження Великого кобзаря. Аби стати повноцінною зоною відпочинку, цьому парку, як власне і решті, необхідні оновлення, догляд за територією, додаткові підсадки, а також розвиток паркової інфраструктури.

Питання благоустрою парків у заповіднику обіцяють розглянути найближчим часом.

Источник: https://tv5.zp.ua/news/jak-budut-navoditi-lad-u-parkah-ta-skverah-na-hortici/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=jak-budut-navoditi-lad-u-parkah-ta-skverah-na-hortici

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top