Обстріли та напад на Запорізьку АЕС: про ситуацію у Запорізькій області станом на 4 березня

Вночі колона окупантів прорвала блокпост у Енергодарі та зайшла у місто. І майже одразу почалися обстріли в напрямку Запорізької атомної електростанції, найбільшої у Європі. У тренувальному центрі станції розгорілася пожежа, на ліквідацію якої залучили понад 40 бійців ДСНС. На щастя, пожежу загасили. Радиаційний рівень у регіоні наразі в межах норми.

Та майданчик Запорізької АЕС окупований. Працює один енергоблок із шести. В телефонній розмові з ЗСУ міський голова Енергодара Дмитро Орлов зазначив, що план евакуації на випадок аварії на Запорізькій атомній електростанції готовий, але поки що нікого не евакуюють. Персоналом ЗАЕС контролюється стан енергоблоків та забезпечується їх експлуатація відповідно до вимог технологічних регламентів безпечної експлуатації. Дії російських окупаційних військ є прямим порушенням Гаазької і Женевської конвенції.

У інших районах також ситуація складна. Після перегрупування та введення частини оперативних резервів, БТГр російсько-окупаційних військ продовжують наступ у напрямку Запоріжжя. А саме – населених пунктів Андріївка, Комиш-Зоря, Чернігівка, Пологи. Окупанти активно застосовують реактивні системи залпового вогню, важку систему “Солнцепек” і танки.

Особовий склад угруповання військ “Південь” веде оборонну операцію та наносить вогневе ураження противнику всіма наявними засобами, в тому числі застосовуючи штурмову та армійську авіацію. Противник має втрати, а демотивовані окупанти здаються в полон та кидають техніку.

Вони продовжують розвивати наступ в напрямку населених пунктів Магедове, Чубарівка, Гуляйполе з метою завдати удару по флангам підпорядкованих Командуванню угруповання військ “Південь” з подальшим наступом в напрямку Запоріжжя.

Источник: https://tv5.zp.ua/news/obstrili-ta-napad-na-zaporizku-aes-pro-situaciju-u-zaporizkij-oblasti-stanom-na-4-bereznja/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=obstrili-ta-napad-na-zaporizku-aes-pro-situaciju-u-zaporizkij-oblasti-stanom-na-4-bereznja

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top