Оперативне зведення щодо ситуації в Запорізькій області на 11 травня

Протягом минулої доби наші воїни знищили: 33 особи особового складу противника, 28 – поранили; 6 реактивних систем залпового вогню «Град»; два 120 мм міномети; 3 бойові броньовані машини та 5 одиниць автомобільної техніки.

Окупанти вели обстріли із застосуванням танку, реактивної системи залпового вогню «Град», ствольної артилерії, 120 мм мінометів, крупнокаліберних кулеметів та стрілецької зброї за наступними напрямками: Оріхів, Гуляйпільське, Новосілка, Новоданилівка, Времівка, Залізничне, Кам’янське, Малинівка, Білогір’я, Полтавка, Ольгівське, Новоандріївка, Червоне, Павлівка та Гуляйполе.

Водночас недолугий кремлівський агітпроп поширє черговий фейк про те, що нібито наші захисники обстріляли градами село Гладке Василівського району. Як завжди брехуни намагаються замилити російські злочинні дії, переклавши відповідальність на захисників ЗС України.

Крім того, за інформацією військової розвідки України, відтепер росіянам будуть вдувати в уха про те, що рф воює не тільки з Україною, а й зі всіма державами Заходу, а отже слід довіритися політиці кремлівського диктатора та об’єднатися заради «виживання». Тим часом у росії ціни, наприклад, на побутову техніку зросли на 50-60 відсотків.

Війська рф нищить мирні населені пункти. Внаслідок російського артилерійського обстрілу с. Заріччя Пологівського району зруйновано будинок та поранено осколками його власника, який від отриманих травм помер. Чергових ворожих обстрілів зазнало с. Преображенка. Снаряд російської терористичної армії влучив у приватний будинок, в результаті чого тяжкі поранення отримали дві жінки та чоловік.

Поблизу с. Білогір’я Пологівського району на блокпосту окупантів під ворожим обстрілом опинився автомобіль із двома цивільними. Внаслідок прямого влучання снаряду в транспортний засіб він був знищений. Пасажир авто помер на місці, водій – отримав поранення.

У Гуляйполі внаслідок артилерійського обстрілу окупанти зруйнували два будинки та господарчу будівлю.

Російські халамидники продовжують займатися мародерством. З території домоволодіння в м. Василівка викрадено автомобіль «Тойота». У Пологах – пшеничне зерно та насіння соняшника з місцевих сховищах. Російські злодії готують його до транспортування у рф. Також окупанти вилучають врожай, який зберігався в Енергодарі. Днями помічено колону російських вантажівок, завантажених зерном. Колона рухалася у супроводі військових у напрямку Кам’янки-Дніпровської, далі – до Криму.

Источник: https://tv5.zp.ua/news/operativne-zvedennja-shhodo-situacii-v-zaporizkij-oblasti-na-11-travnja/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=operativne-zvedennja-shhodo-situacii-v-zaporizkij-oblasti-na-11-travnja

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top