У Запоріжжі з’явиться вулиця «Героїв Залужних»

У планах влади Запоріжжя перейменування однієї з вулиць міста на вулицю «Героїв Залужних».

Про це повідомив секретар міської ради Анатолій Куртєв під час його вчорашньої зустрічі з Галиною Залужною та з Тетяною Завадою.

Пані Галина – донька Івана Анікейовича Залужного, легендарного запорізького ветерана Другої світової війни та кавалера великої кількості орденів. А ще вона мама, що виховала воїна Івана Гутніка-Залужного, орденоносця, лейтенанта Нацгвардії, який віддав своє життя, захищаючи Україну в зоні АТО у 2014 році.

Пані Тетяна – дружина Богдана Завади, Героя України, лейтенанта Національної гвардії, який теж віддав життя за свободу України у 2014 році. А ще вона мама сина Олексія, який пішов стопами героїчного батька та опановує зараз військову справу в одному з українських вузів.

Яку вулиці перейменують наразі не відомо.

Нагадаємо, у жовтні на честь загиблого на фронті запоріжця Вячеслава Зайцева перейменована вулиця у середмісті Запоріжжя. Таке рішення ухвалили депутати Запорізької міськради під час сесії.

«Людина жива, поки про неї пам’ятають. Для увічнення пам’яті загиблого героя депутатським корпусом одноголосно було підтримано пропозицію фракції «Європейська Солідарність» щодо перейменування вулиці Лермонтова на вулицю Вячеслава Зайцева. Також посмертно йому присвоєно звання «Почесний громадянин міста Запоріжжя», — повідомив голова фракції «Європейська Солідарність» у Запорізькій міськраді Микола Бєлий.

Нагадаємо, 5 жовтня депутата Запорізької міськради від партії «Європейська Солідарність» Вячеслава Зайцева, який пішов захищати Батьківщину у лютому цього року, росіяни вбили під Бахмутом Донецької області.

Як раніше повідомляв «Форпост», 9 жовтня у Запоріжжі попрощалися з Вячеславом Зайцевим — незламним «кіборгом», істориком, науковцем, який до останнього подиху захищав свою державу.

.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа. Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Источник: https://forpost.media/novosti/u-zaporizhzhi-z-iavytsia-vulytsia-heroiv-zaluzhnykh.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top