Полюючи на «нацистів», рашисти знов взялись перейменовувати вулиці в Мелітополі

Окупаційна псевдо-влада Мелітополя заявила, що буде повертати «історичні назви вулиць» — тобто, радянські. Та не просто радянські, а саме в розумінні самих рашистів. Таким чином, українських героїв та вчених епохи Союзу внесли до списку «укрнацистів».

Наприклад, провулки академіка Корольова, під його керівництвом якого було запущено першу міжконтинентальну балістичну ракету, перший штучний супутник Землі, здійснено перший політ людини (Юрія Гагаріна) в космос та вихід людини в космос, вирішили перейменувати на честь революціонера Валеріана Куйбишева.

Радянський льотчик, двічі герой Другої світової Амет-Хан Султан, за версією Галини Данильченко також потрапив до списку «нацистських ідеологів». Тепер вулиця його імені зветься «Октябрьская».

А вулицю генерала Івана Петрова, який керував обороною Одеси від німецьких військ у 1941 році, перейменували на честь чекіста В’ячеслава Менжинського — одного з найкривавіших злочинців сталінської епохи, який очолював ВЧК-ОГПУ і масово відправляв людей на смерть лише за їхнє неправильне походження чи політичні переконання.

Загалом буде повернуто назви 55 вулицям, 30 провулкам та одній площі, — йдеться у заяві гауляйтерки.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Источник: https://forpost.media/novosti/poliuiuchy-na-natsystiv-rashysty-znov-vzialys-pereymenovuvaty-vulytsi-v-melitopoli.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top