Чому відключення світла стали пояснювати поганою погодою, — Укренерго

Погодні умови стали однією з причин відключення світла, оскільки Росія зруйнувала майже всі великі теплоелектростанції, тому балансувати енергосистему тепловими блоками більше неможливо. Про це повідомляє Укренерго у «Телеграм».

«З 22 березня по 8 травня росія розбила майже всі великі ТЕС масованими ракетно-дроновими атаками. Балансувати енергосистему тепловими блоками, які можна було швидко включити в роботу у разі зростання споживання, більше нема можливості», — йдеться в повідомленні.

У компанії зазначили, що сьогодні відсоток використання сонячних електростанцій в Україні значно зріс, що пов’язано насамперед із російськими атаками на інші види генерації енергії. Однак енергетики мають покладатися на роботу СЕС також через ремонтну кампанію на атомних електростанціях та недостатні обсяги імпорту електроенергії.

«На ефективність роботи сонячних електростанцій дуже впливає погода. Залежно від ступеня хмарності, кількість сонячних променів, які досягають поверхні землі, може бути різною. При цьому промені, які проходять через хмари, заломлюються та падають на панель під іншим кутом«, — пояснюють енергетики.

За їх словами, важливим погодним фактором є дощ, однак він негативно впливає на генерацію сонячної панелі.

«Водночас, якщо день був сонячним, то він впливає на енергозабезпечення не лише вдень, а й увечері: бо гідроакумулючі станції за день накопичили воду і спрацюють її під час вечірніх годин, чим зменшать необхідність обмежень», — розповіли в Укренерго.

Більше того, сильна спека також негативно впливає на роботу сонячних панелей і за надвисоких температур вироблення сонячної енергії буде нижчим, ніж зараз. А споживання буде вищим, адже люди вмикатимуть кондиціонери та вентилятори. Тому в спекотні місяці графіки відключень можуть бути жорсткішими.

«Тож, на жаль, залежність української енергосистеми від погодних умов — це сувора реальність, яку спричинили російські удари по українських електростанціях. Тому у найближчій перспективі до графіків відключень доведеться звикнути… В спекотні місяці графіки відключень можуть бути жорсткішими», — додали в компанії. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/chomu-vidklyuchennya-svitla-stali-poyasnyuvati-poganoyu-pogodoyu-ukrenergo/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top