В Запоріжжі купання на міських пляжах залишається під забороною

Цього року продовжує діяти заборона купання на міських пляжах (Центральний, Правобережний, зона відпочинку в Заводському районі), проте комунальники наводять лад на території прибережних зон відпочинку, а рятувальники очищують дно Дніпра від сміття.

Про це повідомили в Запорізькій міській раді.

В Запоріжжі не будуть відкривати пляжний сезон, який під забороною з 2022 року. Через воєнний стан рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 13 березня 2024 року в Україні ухвалено рішення продовжити заборону на масовий відпочинок на водоймах у 7 областях, серед яких і Запорізька.

Але перед початком літа, як і щороку, фахівці міської рятувально-водолазної служби обстежують та розчищають дно Дніпра на міських пляжах. На глибині до 2 метрів вони витягають сміття (скло, каміння, пляшки), яке потім вивозять співробітники КП «Титан».

Рятувальники закликають мешканців дотримуватися правил безпеки та відмовитися від відпочинку на водоймах. Вони наголошують, що небезпеку становить постійна зміна рівня води та течії у Дніпрі. 

— Бувало й таке, що навіть доводилось рятувати на березі. Коли вода відступає, оголюються замулені ділянки, в які люди потрапляють та не можуть вибратися самостійно. Доводиться рятувальникам їх витягати, навіть не перебуваючи у воді, — розповів водолаз-інструктор з легководолазної справи запорізької міської рятувально-водолазної служби Андрій Бажинський.

Попри заборону купання, влітку на офіційних міських пляжах розгорнуть традиційні рятувальні пости.

Як раніше писав 061, у Запорізькій області на водоймах загинули чотири людини.

Джерело: 061.ua

Источник: https://www.061.ua/news/3783680/v-zaporizzi-kupanna-na-miskih-plazah-zalisaetsa-pid-zaboronou

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top