Спека нас не залишає – якою буде погода у Запоріжжі до кінця робочого тижня

Спека нас не залишає – якою буде погода у Запоріжжі до кінця робочого тижня

Зменшення температури повітря очікувати не варто

Вже другий тиждень у Запоріжжі просто шалена спека. І, на жаль, вона не припнеться у найближчі дні. За прогнозами українських синоптиків, вона триматиметься на такому ж рівні, а іноді навіть посилюватися.

Читайте також: Що робити, якщо немає електрики і спекотно – як охолодити себе та свій будинок

Так, за даними «Укргідрометцентру», завтра, 11 липня, у Запоріжжі очікується сонячна та жарка погода. Вночі температура повітря становитиме від 24 до 26 градусів за Цельсієм. Вдень – від 36 до 38. Звісно, на сонці все прогріватиметься ще сильніше.

12 липня ситуація не буде кращою. Вночі можлива невелика хмарність, однак температура повітря буде все одно чималою, як для темного періоду доби: від 23 до 25 тепла. Вдеань – теж невелика хмарність, і ті ж самі 36-38 з позначкою «плюс».

Ще «веселіше» буде наступного тижня. З 15 по 20 липня зона з максимальними температурами зосередиться у центральних, південних та східних областях. Тут денні показники сягатимуть +37…+42°С, що є на рівні абсолютних рекордних показників для даної місцевості. Про це у коментарі Телеграфу» розповів відомий синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич.

Також раніше ми розповідали, що 2 липня був встановлений новий добовий температурний рекорд для міста Запоріжжя. Вдень повітря прогрівалось до 35,8° тепла, що перевищило абсолютний добовий температурний максимум у цей день у 1991 році на 1,2°.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top