Через ворожі обстріли у Запорізькій області згоріла пшениця на полі — відео

Через ворожі обстріли у Запорізькій області згоріла пшениця на полі - відео

У Запорізькій області через обстріл військових рф згоріло майже 4 га хліба

Ввечері 11 липня російські військові обстріляли одне із сіл Пологівського району, через що сталась пожежа на полі з пшеницею. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління ДСНС України у Запорізькій області.

Читайте також:  Енергодар у диму – поблизу міста в Запорізькій області вже третю добу палає лісопаркова зона (фото)

Полум’я охопило майже 4 га. Складність ліквідації пожежі полягала в тому, що жарка суха погода сприяла швидкому розповсюдженню вогню. Крім того, була ймовірність повторного обстрілу військових рф — це відкрита територія неподалік від зони ведення бойових дій. Обійшлося без жертв та постраждалих.

Пожежу гасили 10 рятувальників.

Ми писали, що від аграріїв Пологівського району надійшло повідомлення, що 10 липня внаслідок ворожого обстрілу горіло три поля з озимою пшеницею. Усього вигоріло 89 га. Пожежа самоліквідувалася.

Зараз, у таку спекотливу суху погоду будь-який недопалок, кинутий на землю, може спровокувати масштабну пожежу в екосистемах. Тому рятувальники закликають українців наразі особливо дотримуватись правил протипожежної безпеки — не кидати недопалки, не палити суху траву і сміття. Не варто додавати рятувальникам роботи, якої їм й так вистачає через ворожі обстріли.

Читайте також: Рятувальникам вдалося загасити складну пожежу посеред річки Дніпро у Запорізькому районі — відео, фото

Тільки за минулу добу на території області рятувальники ліквідували 25 пожеж в екосистемах. З них три загоряння стались внаслідок обстрілів у Пологівському та Василівському районах.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top