Ізраїль завдав ударів по кількох цілях «Хезболли» у Лівані (відео)

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) атакували кілька об’єктів радикального угруповання «Хезболла», які були розташовані на півдні Лівану у трьох районах.
Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Telegram-канал ЦАХАЛ.

В публікації ізраїльського військового відомства зазначається, що під атаку потрапили військові структури та інфраструктура цієї організації.
Так, були атаковані:
військова структура «Хезболли» в районах Кфаркела і Айта-еш-Шаб на півдні Лівану.
інфраструктура «Хезболли» в районах Айтарун і Айта-еш-Шаб на півдні Лівану.
Крім того, у ЦАХАЛ оприлюднили відео ударів по даних об’єктах.

Your browser does not support HTML5 video.

Удари Ізраїлю по «Хезболлі»
Нагадаємо, «Хезболла» («Партія Аххала» або «Партія Бога», взято з Корану) є воєнізованою ліванською шиїтською організацією та політичною партією, що виступає за створення в Лівані ісламської держави. Організація проголосила своєю метою «військову відповідь на окупацію» Ізраїлем частини Лівану.
Зазначимо, що «Хезболла» визнана терористичною організацією урядами низки країн, а також Європейським союзом.
Ізраїль та Ліван не рідко обвинувачують одне одного в атаках по своїх країнах, при цьому з початком наземної операції ЦАХАЛ проти ХАМАС у Секторі Газа, бойовики «Хезболла» почали частіше обстрілювати територію Ізраїлю. Своєю чергою, в ЦАХАЛ заявляють про удари по об’єктах терористів у Лівані.
Раніше повідомлялося, що у квітні Армія оборони Ізраїлю вдарила по великому об’єкту «Хезболли» з виробництва зброї в Лівані. Крім того, 15 квітня ЦАХАЛ за допомогою військової авіації завдав удару по двох базах цієї терористичної організації в Лівані. А за кілька днів після цього ВВС Ізраїлю вдарили по інфраструктурі «Хезболли» на сході Лівану.
Крім того, 11 червня в ЦАХАЛ розповіли про авіаудари по кількох об’єктах «Хезболли» на території Лівану в районах Баальбека та Айтарун. А 12 липня внаслідок ізраїльських ударів по Лівану були ліквідовані кілька членів угруповання «Хезболла».

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top