Курятина, хліб та молоко — власники запорізьких магазинів незаконно підвищили ціни на продукти

Курятина, хліб та молоко - власники запорізьких магазинів незаконно підвищили ціни на продукти

Власники магазинів незаконно встановили торговельні надбавки на основні продукти

Протягом першого півріччя спеціалісти ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області провели перевірку цін в регіоні. Зокрема, фахівці здійснили 79 перевірок у Запоріжжі, Долинській, Степненській, Широківській та Кушугумській громадах. Про це повідомили у пресслужбі установи.  

Читайте також: Космічні суми — у Запорізькій області «Водоканал» стягнув зі споживачів зайві 230 тисяч гривень

В процесі перевірки виявили 451 випадок встановлення суб’єктами господарювання роздрібних цін на окремі продовольчі товари (хліб житньо-пшеничний, батон, яйце куряче категорії С1, тушку курячу та четвертину тушки курячої, олію соняшникову рафіновану, борошно пшеничне вищого сорту, молоко пастеризоване жирністю 2,5% у плівці) із застосуванням рівнів торговельних надбавок від 10,2% до 50%.

Тоді як згідно з постановою Кабміну, для таких товарів він не може перевищувати 10%.

Із суб’єктами господарювання провели роз’яснювальну роботу. Після цього торговельні точки знизили роздрібні ціни на вищезазначені товари до економічно обґрунтованого рівня.

Якщо у вас виникли сумніви щодо законності цін в магазинах, повідомляйте про це до Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області.

Зробити це можна кількома способами:

— у паперовому вигляді на поштову адресу: пр. Маяковського, 20 А, м. Запоріжжя, 69036;

— через електронну форму на офіційному веб-сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області за посиланням: https://www.gudpss-zp.gov.ua/?page=zv&id=3&form=3

Телефон Консультаційного центру управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області:(061) 239-73-17.

Раніше ми писали, що в Україні може суттєво здорожчати хліб. З чим це пов’язане, читайте в нашій публікації. 

Джерело

Share this post

нет
scroll to top