У Запоріжжі стартував проєкт з арттерапії для ВПО, людей з інвалідністю та постраждалих від війни — як потрапити безкоштовно

У Запоріжжі стартував проєкт з арттерапії для ВПО, людей з інвалідністю та постраждалих від війни - як потрапити безкоштовно

У запорізькій бібліотеці стартували безкоштовні заняття з психологічної підтримки за допомогою культури та мистецтва

У міській інклюзивній бібліотеці Запоріжжя, що неподалік від Фонтана життя, стартував проєкт «Бібліохаб для кожного». В рамках якого вимушені переселенці, люди з інвалідністю, містяни, які ментально та фізично постраждали від війни, зможуть отримати психологічну підтримку. Про це повідомили на сайті Запорізької міської ради.

Читайте також: Вчився на інженера, але потягнуло у бік культури — у Запоріжжі відкрилась виставка плакатів

В інклюзивній бібліотеці проходитимуть психологічні заняття з бібліотерапії і з нейрографіки, які, як стверджують організатори, допоможуть учасникам знайти нові шляхи для соціальної адаптації та покращення психологічного стану.

У Запоріжжі стартував проєкт з арттерапії для ВПО, людей з інвалідністю та постраждалих від війни - як потрапити безкоштовно

Проєкт «Бібліохаб для кожного» реалізується за підтримки Українського культурного фонду. Департамент культури і туризму міської ради спільно з бібліотечною мережею міста подали цю ініціативу та отримали фінансування для створення інклюзивного креативного простору на базі міської інклюзивної бібліотеки.

«Бібліохаб стане культурним осередком, який включає спеціальне обладнання, тактильні картини, книги шрифтом Брайля, спеціальні ігри, тифлоприлади (для осіб з вадами зору) та психологічні тренінгові програми», — зазначила заступник директора бібліотечної мережі Запоріжжя Юлія Шевцова.

Перші заняття з бібліотерапії стартували 17 липня. Це метод арттерапії, який за допомогою художньої літератури допомагає виразити свої емоції та почуття.

«На першому занятті учасники обирають книги, що відповідають їхньому настрою, і представляють себе через літературного персонажа. Це допомагає людям відкритись і висловити свої переживання», — зауважила психологиня проєкту Анастасія Станіщук.

У Запоріжжі стартував проєкт з арттерапії для ВПО, людей з інвалідністю та постраждалих від війни - як потрапити безкоштовно

Заняття проводяться в групах по 15 людей. Групова робота допоможе кожному зрозуміти свої емоції, створити коло однодумців та познайомитися з новими людьми.

Проєкт «Бібліохаб для кожного» також включає нейрографіку, яка поєднує мистецтво та психологію для покращення емоційного стану учасників. Заняття спрямовані на різні групи населення, включаючи дітей, дорослих та людей похилого віку.

Заняття безкоштовні.

Читайте також: «Я всіх у своєму оточенні роздягаю» – запорізька фотохудожниця розповіла про першу персональну виставку 

Загалом планується провести по шість занять для кожної групи та залучити понад 200 людей. Тож, ще можна записатись.

Більше інформації та реєстрація на заняття за телефоном 099-732-71-05.

Ми писали, що художники показали своє відчуття прифронтового Запоріжжя — фото.

А також, що молодий запорізький фотограф презентував свою першу виставку, де показав чоловічі очі крупним планом.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top