У Запоріжжі чотири рази за добу змінювали графіки відключень світла — коментар обленерго

У Запоріжжі чотири рази за добу змінювали графіки відключень світла - коментар обленерго

Останніми днями графіки відключення світла у Запоріжжі змінюють кілька разів на добу

Запоріжці, що і так страждають від жорстких графіків відключення світла, обурюються через те, що ці графіки змінюються по кілька разів на добу. Тож спланувати роботу та хатні справи майже неможливо.

Зокрема, графік на четвер, 18 липня, корегували цілих чотири рази.

В обленерго пояснили, чому так відбувається. Кажуть — все це через те, що в Укрнерго наказують посилити обмеження. 

Читайте також: Розбіжності з графіками та «елітні» будинки — у «Запоріжжяобленерго» відповіли на поширені питання щодо відключення світла

«Розберемося на сьогоднішньому прикладі. Напередодні ввечері диспетчерський центр НЕК Укренерго довів завдання на 18 липня, на підставі якого ми уклали графік.  Вже за дві години отримали від Укренерго»нове завдання – через технічні збої в роботі енергообладнання посилити обмеження з 00:00 до 02:00. Надалі НЕК Укренерго ще кілька разів посилювала встановлені нею раніше обмеження.

Згідно з чинним законодавством, завдання Укрнерго для обленерго є обов’язковими до виконання», — зазначають у Запоріжжяобленерго.

Деякі містяни порівнюють графіки відключень у Запоріжжі з іншими містами, де ситуація краща. Проте в обленерго зазначають, що ліміти, які доводить Укрнерго, відрізняються у кожному регіоні.

Також в обленерго кажуть, що не зацікавлені у тривалих відключеннях світла, адже їхні надходження напряму залежать від обсягів розподіленої електроенергії.

«Статистика показує, що за останній тиждень кожна черга була відключена трохи понад 12 годин за добу», — кажуть в обленерго.

Цього тижня, через пошкодження енергообладнання та аномальну спеку, ситуація складніша. Але енергетики працюють над тим, щоб вона покращилася, кажуть в установі.

Раніше ми писали, що запоріжці збираються виходити на мітинги через відключення світла. Зокрема, такі повідомлення «гуляють» у домових чатах та у різних каналах та групах. Сьогодні вночі, наприклад, мешканці Шевченківського району перекрили одну з місцевих трас, аби привернути увагу до занадто суворого та не завжди справедливого графіка відключень, якого до того ж не завжди дотримуються.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top