Уряд виділить 94 мільйони гривень на реконструкцію запорізького будинку по вулиці Зестафонській

Уряд виділить 94 мільйони гривень на реконструкцію запорізького будинку по вулиці Зестафонській

Яка доля будинків на вулиці Зестафонський, 8 та на проспекті Соборному, 44, зруйнованих під час атак ворога

Відбудова зруйнованих під час ворожих обстрілів запорізьких будинків та підготовка до опалювального сезону. Ці питання були розглянуті під час робочої поїздки Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля до Запорізької області.

Читайте також: Відбудували зруйновану частину — як просувається відновлення багатоповерхівки на вулиці Незалежної України в Запоріжжі (фото)

Як повідомив про результати візиту у своєму телеграм-каналі начальник ЗОВА Іван Федоров, під час виїзного засідання у Запорізькій області Денис Шмигаль дав доручення профільним міністерствам: 

— підготувати рішення про виділення 74 мільйонів гривень на капітальний ремонт багатоповерхівки на проспекті Соборному, 44;

—  виділити 94 мільйони гривень на реконструкцію будинку по вулиці Зестафонській, 8. 

Щодо будинка на проспекті Соборному, 44 Іван Федоров повідомив, що роботи вже ведуться.

«Завдяки підтримці уряду плануємо завершити відновлення будинку цього року», — заявив Іван Федоров.

Про реконструкцію будинку по вулиці Зестафонській, 8 він нагадав, що два з чотирьох під’їздів відновлюють, капітально ремонтують. А два зруйновані під’їзди будуть демонтовані.

«Мешканці ще двох під’їздів, які не підлягають відновленню, отримали сертифікати на придбання іншого житла. Прем’єр-міністр доручив урядовцям до 1 серпня наповнити ці сертифікати грошима», — відзначив очільник ЗОВА.

На сайті ЗОДА повідомили, що сертифікати на придбання нового житла на сьогодні отримали 59 сімей  з Зестафонської, 8. Але придбати нові квартири змогли лише чотири сім’ї

«Отже, ще 55 сімей вже скоро зможуть придбати собі нове житло в Запоріжжі або в інших областях», – наголосив Іван Федоров під час брифінгу.

Також Іван Федоров доповів голові Денису Шмигалю про підготовку до опалювального сезону. Завдяки фінансовій допомозі міжнародних партнерів є можливість придбати для комунальних підприємств когенераційні установки.

«Цього тижня запорізький концерн «МТМ» розпочав тендерні закупівлі когенераційних установок. Це прорив, перший дієвий крок. Сподіваюсь, що тендер відбудеться вчасно. В цьому разі необхідне обладнання тепловики зможуть придбати до початку опалювального сезону», – повідомив Іван Федоров.

Нагадаємо, що ніч з 8 на 9 жовтня 2022 року стала однією з найстрашніших у Запоріжжі — тоді одна з російських ракет поцілила в дев’ятиповерхівку на вулиці Зестафонській, 8. Був зруйнований цілий під’їзд, загинуло понад 10 людей.

Уряд виділить 94 мільйони гривень на реконструкцію запорізького будинку по вулиці Зестафонській

Ми публікували розповіді очевидців цього жаху, яким вдалося врятуватися. Спогади про страшну ніч читайте у нашому матеріалі.

Уряд виділить 94 мільйони гривень на реконструкцію запорізького будинку по вулиці Зестафонській

Ми писали, що у червні цього року у Запоріжжі стартували роботи з відбудови багатоповерхівки на центральному проспекті міста, куди росіяни поцілили ракетою вночі 18 жовтня 2023 року. Під час цієї атаки загинули люди.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top