Збірна України з баскетболу U-20 перемогла команду Нідерландів в півфіналі чемпіонату Європи

Чоловіча збірна України U-20 перемогла команду Нідерландів в півфіналі чемпіонату Європи U-20. Команда Валерія Плеханова виграла з рахунком 70:58, вийшла у фінал першості в Пітешті та гарантувала собі місце в Дивізіоні А!

Початок гри видався важким для нашої команди: нідерландці заволоділи перевагою в першій чверті, отримавши 11 очок переваги на старті гри. Але нашій команді вдалося стабілізувати гру, додавши в захисті. Вже за другу чверть підопічні Валерія Плеханова пропустили 13 очок, повернувшись у гру та отримавши 1 очко переваги після першої половини.

В другій половині українська збірна продовжила збільшувати відрив від суперника: якісний захист трисекундної та ефективніша реалізація кидків дозволила нашій команді розвинути перевагу до максимальних в цьому матчі 18 очок. В четвертій чверті Нідерландам вдалося трохи скоротити відставання, але наша команда утримала двозначну перевагу та виграла півфінальний матч.

Наша збірна краще атакувала, як з середньої, так і з дальньої дистанції, чим компенсувала перевагу суперника на підбираннях. У складі української збірної найефективнішим, як і в чвертьфіналі, став Назар Холод, у якого 17 очок, 6 підбирань, 2 перехоплення та 2 передачі в активі (РЕ 19). Ефективно відпрацював Данііл Сипало, який набрав лише 2 очки, але допоміг команді 11 підбираннями, 4 передачами та блок-шотом (РЕ 15), 16 очок в активі у Кирила Скутєльніка.

В фіналі чемпіонату Європи в Дивізіоні В наша збірна зіграє проти команди господарів турніру — збірної Румунії.

Вийшовши у фінал першості, наша команда повернулася в елітний дивізіон чемпіонату Європи і в наступному році виступатиме в Дивізіоні А.

Чемпіонат Європи U-20. Чоловіки, Дивізіон В

Пітешті, Румунія. 1/2 фіналу

Нідерланди — Україна 58:70 (20:14, 13:20, 11:17, 14:19)

Україна: Холод 17 + 6 підбирань + 2 перехоплення, Скутєльнік 16 – 5 втрат, Ніколайчук 4, Колаволе 3 + 2 перехоплення, Сипало 2 + 11 підбирань + 4 передачі — старт, Карасьов 7 + 7 підбирань, Величко 6 + 3 передачі, Новіков 6, Кличко 4, Кабанов 2, Чорногрицький 0

Статистика матчу –

https://www.fiba.basketball/…/games/122381-NED-UKR…

Джерело: БК «Запоріжжя».

Найкращим гравцем матчу Україна – Грузія – став гравець БК Запоріжжя Назар Холод, у якого в активі 17 очок та 9 підбирань (РЕ 22)

Сообщение Збірна України з баскетболу U-20 перемогла команду Нідерландів в півфіналі чемпіонату Європи появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top