Відключень стане менше — у Запоріжжі скоротили список об’єктів критичної інфраструктури

Відключень стане менше - у Запоріжжі скоротили список об’єктів критичної інфраструктури

Навантаження на побутових споживачів суттєво зменшиться

Останніми днями ситуація з відключеннями світла у Запоріжжі дещо покращилася, і, за прогнозами обленерго, надалі графіки стануть ще м’якішими. Зокрема, одночасного вимкнення чотирьох черг вже не буде. Для цього в Запоріжжі провели низку заходів.

Так, через відмову від вуличного освітлення у Запоріжжі навантаження на черги зменшилося. Про це повідомила речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко під час брифінгу.

Читайте також: Серцево-судинні захворювання та психічні розлади — як на запоріжців впливає постійний шум від генераторів

«Ми провели власні розрахунки, і можемо сказати, що за місяць, за умови наявного світлового дня, навантаження на побутових споживачів зменшиться на 229 МВТ. Для розуміння — приблизно стільки споживає півтори тисячі середніх домогосподарств», — зазначила Зореслава Цупренко.

Окрім того, ЗОВА оновила й суттєво скоротила перелік об’єктів критичної інфраструктури. На підставі цього було оновлено й переліки адрес у кожній з шести черг — туди додалися нові будинки, які раніше не вимикали.

«Завдяки цим заходам на 10% вдалося зменшити навантаження від застосування графіків для решти споживачів», — повідомила Зореслава Цупренко.

Графіки відключень надалі стануть ще м’якішими, кажуть в обленерго. Адже додавання нових будинків у черги відключень продовжується.

Також позитивно впливає на ГПВ і погода: останніми днями аномальна спека почала відступати. Також були виведена в роботу частина енергоблоків атомних станцій.

Зазначимо, що цього тижня Держенергонагляд почав перевірки на Запоріжжі щодо справедливості застосування графіків погодинних відключень. Наразі такі перевірки вже відбулися у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській та Одеській областях.

Раніше ми писали, що у Запорізькій області готуються до осінньо-зимового періоду та планують встановлювати альтернативні джерела генерації. Для критичного виживання Запорізькій області потрібно 100 МВт електроенергії. При тому, що нормальна потреба — 430-450 МВт. Але таких об’ємів немає і не буде, адже росіяни не припиняють завдавати ударів по енергетичних об’єктах.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top