Для шкіл Запорізької області закуплять автобуси на 86 мільйонів гривень — оголошено тендер

Для шкіл Запорізької області закуплять автобуси на 86 мільйонів гривень - оголошено тендер

Для школярів Запорізької області закуплять 25 автобусів

Закупівлю шкільних автобусів на понад 86 мільйонів гривень оголосив департамент освіти і науки Запорізької ОДА. Про це голова ЗОДА Іван Федоров повідомив у своєму телеграм-каналі.

Читайте також: Відома запорізька школа стане підземною та змінить район — подробиці (фото)

За його словами, ще 25 новеньких, безпечних автобусів перевозитимуть школярів до місць навчання. Ними зможуть користуватися й учні, які пересуваються на візках.

Для шкіл Запорізької області закуплять автобуси на 86 мільйонів гривень - оголошено тендер

Кошти на закупівлю шкільних автобусів виділили з держбюджету та за умови співфінансування з місцевих бюджетів.

«Забезпечення транспортом разом з будівництвом «підземних» шкіл та ремонтом укриттів є частиною підготовки освітньої сфери до нового навчального року. Мета: дати кожному школяру можливість отримувати якісну освіту», — зазначив Іван Федоров.

Нагадаємо, що за кошти державної субвенції у Запорізькій області будується п’ять підземних шкіл, готується до будівництва шоста. Ще одна підземна школа, сьома, буде збудована на кошти донорів — литовська сторона починає її будувати.

Також ми писали, що у Михайлівській сільській об’єднаній територіальній громаді Запорізького району може з’явитись дві підземні школи. Звісно, для підвозу дітей з різних сіл громади й потрібен шкільний транспорт.

До речі, шкільні автобуси випускають, у тому числі, й у Запоріжжі. Так, під час нещодавньої робочої поїздки до нашої області Прем’єр-міністра України Денис Шмигаль відвідав Запорізький автомобілебудівний завод, що випускає український шкільний і приміський транспорт європейської якості. Про це він повідомив у своєму телеграм-каналі.

Для шкіл Запорізької області закуплять автобуси на 86 мільйонів гривень - оголошено тендер

«Попри постійні ракетні атаки росії, підприємство продовжує працювати. Поспілкувалися з працівниками. Подякував їм», — відзначив Прем’єр-міністр.

Ми писали, що під час робочої поїздки до Запорізької області Денис Шмигаль дав доручення профільним міністерствам підготувати рішення про виділення 74 мільйонів гривень на капітальний ремонт багатоповерхівки на проспекті Соборному, 44; виділити 94 мільйони гривень на реконструкцію будинку по вулиці Зестафонській, 8.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top