Півтора року не вистачило — у запорізьких лікарнях досі не підключили генератори та котельні, отримані від благодійників

Півтора року не вистачило - у запорізьких лікарнях досі не підключили генератори та котельні, отримані від благодійників

Лікарні отримали автономні котельні та генератори, проте вирішили їх не підключати

Деякі лікарні в Запорізькій області досі не підготували до роботи твердопаливні котельні, які отримали півтора року тому від іноземних благодійників. Схожа ситуація і з генераторами. про це повідомив голова ЗОВА Іван Федоров під час брифінгу.

Читайте також: Зрада скасовується — навіщо голова ЗОВА Іван Федоров придбав та задекларував нову автівку

Мова, зокрема, йде про запорізькі лікарні №3, 4, 5, 6, 9, обласний психоневрологічний диспансер та онкоцентр.

«Міська влада і відповідні заступники, які займалися раніше цим питанням, або не пропрацювали це питання, або ним зловживали. Чому я говорю про зловживання — тому що, я думаю, всі будуть досі здивовані, коли ви побачите кошторисну вартість, яка була зроблена, і кошторисну вартість, за яку ми це зараз зробимо. Різниця не в 5 і не в 10 відсотків. По деяких об’єктах це різниця у 2 рази.

Наприклад, в одній лікарні було підписано договір на підключення котельні на 5,5 млн грн. Сьогодні ця робота виконається менше, ніж за 3. Всім цим лікарям ми зараз допоможемо зробити все можливе, щоб до цієї зими все було підключено, а точніше, до кінця серпня», — зазначив Іван Федоров.

Читайте також: Відключень стане менше — у Запоріжжі скоротили список об’єктів критичної інфраструктури

Щодо генераторів, які понад рік не можуть підключити в запорізькому онкоцентрі, в ЗОВА прийняли «кадрові рішення». Простими словами — винних у такій недбалості, звільнили.

«Під час підготовки до відключень онкологічного диспансеру нам вдалося виявити те, що генератори фізично у них існують, а ось проєктної документації на їх підключення навіть не було зроблено. Відповідні кадрові рішення були прийняті по цій установі два тижні тому, і сьогодні вже нова команда займається резервуванням цієї медичної установи для підключення до джерела резервного живлення», — зазначив Іван Федоров.

Раніше ми розповідали, що в Запорізькій області готуються до осінньо-зимового періоду — зокрема, планують встановлювати альтернативні джерела генерації. Для критичного виживання Запорізькій області потрібно 100 МВт електроенергії. При тому, що нормальна потреба — 430-450 МВт. Але таких об’ємів немає і не буде, адже росіяни не припиняють завдавати ударів по енергетичних об’єктах.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top