До кінця серпня лікарні Запорізькій області мають підключити 12 твердопаливних котелень

За інформацією: Суспільне Запоріжжя.

До кінця серпня лікарні Запорізькій області мають підключити 12 твердопаливних котелень

Іван Федоров, очільник ЗОВА. Суспільне Запоріжжя

До кінця серпня лікарні Запорізької області мають підготувати до роботи 12 твердопаливних котелень, які отримали півтора року тому від міжнародних організацій. Також під час введення обмежень електропостачання були виявлені лікарні, які протягом року не підключили генератори до резервного живлення.

Про це сьогодні, 24 липня, під час брифінгу повідомив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

За словами посадовця, додаткові обмеження, які були введені за останні дні відкрили низку питань, які не вирішувалися протягом багатьох років:

«1,5 роки тому одним з міжнародних донорів Запорізькій області було передано 12 твердопаливних котелень. На сьогодні жодна котельня не підключена і не введена в дію. Це 9, 5, 6, 4, 3 лікарні та психоневрологічна обласна лікарня. Поставлено задачу, як обласному керівництву і міським відповідним департаментам до кінця серпня закінчити підключення».

Саме це буде спасінням для медичних установ під час опалювального періоду, зазначив Іван Федоров. Також під час введення обмежень електропостачання були виявлені лікарні, які протягом року не підключили генератори до резервного живлення:

«Я вважаю, що це недбалість керівництва лікарні, які таким чином розпорядилися тим, що нам надавалося донорами. По одній з лікарень кадрове рішення вже прийнято, також я сподіваюся, що найближчим часом будуть підключені всі додаткові генеруючи установки».

За словами Івана Федорова, причина того, що генератори не підключені — це навіть не виділення додаткових коштів:

«Якщо керівництво лікарні пріоритизує задачу по резервному енергоживленню, то кошти знайти можливо. Коли ви побачите кошторисну вартість, яка була зроблена і кошторисна вартість, яку ми зараз зробимо — ви здивуєтеся. Це різниця не в 5 і не в 10% , а по деяким об’єктам — це різниця в 2 рази. Всім цим лікарям ми зараз допоможемо зробити все можливе, щоб до зими, а точніше до кінця серпня все було підключено».

Іван Федоров наголосив, що у Запорізькій області з кінця минулого тижня зменшена середня тривалість погодинних відключень світла:

«Якщо і відбувалися корективи графіку з кінця минулого тижня, то вони відбувалися суто в рамках пом’якшення графіків відключення на території Запорізької області. На цьому ми не зупиняємося і запроваджуємо ще ряд заходів, які дозволять нам з одного боку заощадити електроенергію, з іншого боку — готуватися до опалювального періоду».

Раніше Суспільне повідомляло, що у Запорізькій області поступово покращується ситуація з енергозабезпеченням споживачів, зокрема зменшена середня тривалість погодинних відключень світла. Це пов’язано зі зниженням температури повітря та виведенням з ремонту енергоблоків атомних станцій України.

Читати ще

До кінця серпня лікарні Запорізькій області мають підключити 12 твердопаливних котелень

Читати ще «Ми за справедливі відключення»: членкиня ініціативної групи про вимоги мітингувальників у Запоріжжі

Share this post

нет
scroll to top