Став до лав «народної поліції» в Енергодарі: жителя ТОТ Запорізької області заочно визнали винним у колабораціонізмі

За інформацією: Суспільне Запоріжжя.

Став до лав "народної поліції" в Енергодарі: жителя ТОТ Запорізької області заочно визнали винним у колабораціонізмі

Ленінський районний суд Запоріжжя. Суспільне Запоріжжя

Ленінський районний суд міста Запоріжжя заочно визнав винним у колабораціонізмі уродженця тимчасово захопленого села Водяне Василівського району. За матеріалами справи, чоловік добровільно став до лав «народної міліції» при окупаційній владі в місті Енергодар та заарештовував цивільне населення.

Про це йдеться у вироці суду від 22 липня 2024 року, опублікованому в Єдиному реєстрі судових рішень.

За матеріалами справи, у липні 2022 року чоловік добровільно обійняв посаду в створеному окупантами «1-му відділі поліції №1 Управління внутрішніх справ по м. Василівка та Василівському району», розміщеному в тимчасово захопленому Енергодарі. Засуджений затримував та допитував цивільне населення, виконуючи вказівки окупаційної влади:

«Неодноразово бачив підсудного в Енергодарі в поліцейській формі, бачив, що він затримував людей. Коли мене доставили до поліцейської дільниці, там його бачив, він сидів у формі не українського зразку. Після того, як відпустили, неодноразово його бачив в місті, він патрулював Енергодар, селище Водяне», — повідомив один із свідків під час судового засідання.

Фігуранта справи визнали винним за ч. 7 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Його засудили до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах, органах державної влади, місцевого самоврядування України та органах, що надають публічні послуги строком на 15 років з конфіскацією всього належного йому майна.

За даними судового реєстру, мова йде про 34-річного Віталія Горбенка. Також інформацію про це оприлюднив міський голова Енергодара Дмитро Орлов.

Читати ще

Став до лав "народної поліції" в Енергодарі: жителя ТОТ Запорізької області заочно визнали винним у колабораціонізмі

Читати ще Вступили до лав окупаційної поліції на Запоріжжі: СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі ще 27 громадянам України

Share this post

нет
scroll to top