Жодного вцілілого будинку — мешканці Оріхова щоденно живуть під обстрілами понад два роки (фото, відео)

Жодного вцілілого будинку - мешканці Оріхова щоденно живуть під обстрілами понад два роки (фото, відео) Як виглядає прифронтове місто у Запорізькій області, яке ворог щоденно обстрілює понад два роки

Місто Оріхів у Пологівському районі Запорізької області вже понад два роки перебуває під постійними обстрілами вдень і вночі. Людей, які з різних причин не змогли виїхати звідси, підтримують рятувальники. Про чергову поїздку з гуманітарною допомогою розповіли у Головному управлінні ДСНС України у Запорізькій області.

Читайте також: Росіяни перетворили Оріхів у Запорізькій області на другий Бахмут — місцева жителька розповіла про жахи обстрілу (відео, фото)

Жодного вцілілого будинку - мешканці Оріхова щоденно живуть під обстрілами понад два роки (фото, відео)

Щодня російські військові обстрілюють Оріхів і, який не змогли захопити і який знаходиться  за 9 кілометрів від лінії фронту,  продовжують перетворювати його на суцільну руїну.

«Обстановка по місту залишається тяжкою. Стріляє арта, РСЗВ. А зараз появились дрони»,  — розповідає на відео ДСНС рятувальник.

«В Оріхові не залишилося жодного уцілілого будинку», — написала у коментарі до свого посту зі світлинами з Оріхова співробітниця  ГУ ДСНС України у Запорізькій області Ганна Логвиненко, яка по роботі знімає фото та відео подій.

Жодного вцілілого будинку - мешканці Оріхова щоденно живуть під обстрілами понад два роки (фото, відео)

Попри небезпеку, як повідомили у ДСНС, там залишається близько 1000 жителів, переважно похилого віку. До повномасштабного вторгнення в Оріхові мешкало близько 13 тисяч людей.

«Не виїжджаю звідси, бо тут моя хата – все життя, яке ми будували. Куди ж я поїду?» , — каже рятувальникам одна з місцевих жителів.

Рятувальники гасять в Оріхові пожежі, ліквідують наслідки ворожих обстрілів, привозять «гуманітарку» і воду, не залишаючи поза увагою ні людей, ні тварин.

Жодного вцілілого будинку - мешканці Оріхова щоденно живуть під обстрілами понад два роки (фото, відео)

Люди вдячні рятувальникам. Місцева жителька розповіла, як співробітники ДСНС 12 разів за ніч приїздили на її виклик гасити пожежу. Внаслідок ворожих обстрілів горіли сухі рослини, а потім полум’я дійшло й до хати сусідки.

«Хороші хлопці – виїжджають на виклики, допомагають нам, привозять хліб. Їдуть вулицею, побачивши мене, зупиняються та питають чи щось потрібно. Дякуємо, що не забуваєте про нас. Бережи, Боже, рятувальників», — каже жінка.

А рятувальники дякують волонтерам і постійним партнерам, які продовжують підтримувати підрозділи ДСНС у допомозі громадянам.

Ми писали, що запорізька рятувальниця перемогла на всеукраїнському кінофестивалі — подробиці. Короткометражний фільм «Життя на межі. Тримаємося» Ганни Логвиненко отримав на ХV кінофестивалі «Дніпро-cinema» відзнаку «За кращий дебют на фестивалі».

Читайте також: Я особисто бачив цей жах: відомий литовський співак поділився світлинами обстрілу Оріхова

У фільмі Ганна показала, як живуть мешканці з прифронтових міст Оріхова, Гуляйполя Пологівського району та селища Степногірськ Василівського району від початку повномасштабного вторгнення до сьогодні. Розказує, чому люди не виїхали звідти та як виживають в надскладних умовах. Ганна Логвиненко хотіла звернути увагу глядачів на катастрофу, яка твориться в нашій області через агресію рф.

Фото Ганни Логвиненко

Жодного вцілілого будинку - мешканці Оріхова щоденно живуть під обстрілами понад два роки (фото, відео) Жодного вцілілого будинку - мешканці Оріхова щоденно живуть під обстрілами понад два роки (фото, відео) Жодного вцілілого будинку - мешканці Оріхова щоденно живуть під обстрілами понад два роки (фото, відео) Жодного вцілілого будинку - мешканці Оріхова щоденно живуть під обстрілами понад два роки (фото, відео) Жодного вцілілого будинку - мешканці Оріхова щоденно живуть під обстрілами понад два роки (фото, відео)

Джерело

Share this post

нет
scroll to top