Готуємо рулетики з баклажанів — грузинський рецепт

Готуємо рулетики з баклажанів - грузинський рецепт

Як приготувати смачну літню закуску — рулетики з баклажанів з волоськими горіхами

Сезон баклажанів триває – шукаємо різноманітні рецепти для їхнього приготування. Цього разу пропонуємо рулетики з баклажанів з горіхами опубліковані у групі «Грузинська кухня» у фейсбуці — варіант звичайний та дієтичний. Рецептами поділилася адміністратор гурту «Грузинська кухня» Ельміра.

Читайте також: Готуємо смачні баклажани з грибами та секретним інгредієнтом — простий рецепт

Що потрібно

Баклажани — 4 — 5 шт.

Волоські горіхи — 100 г

Кінза — 0,5 пучка

Сметана – 1 ст. л.

Часник — 3 зубчики

Сіль

Олія для обсмажування. ⠀⠀

Як готувати

Нарізаємо баклажани пластинами, добре солимо і залишаємо на 40 хвилин.

Для начинки в блендер відправляємо волоські горіхи, нарізану зелень кінзи, подрібнюємо.

Додаємо сметану, часник, сіль, перемішуємо.

Баклажани промиваємо водою і смажимо з двох боків.

Викладаємо начинку на кожну пластину та згортаємо в рулет.

Прикрашаємо за бажанням.

Більш дієтичний варіант

Готуємо рулетики з баклажанів - грузинський рецепт

Що потрібно

Баклажани — 1 кг

Сир — 100 г

Часник — 3 зубчики

Волоські горіхи — 30 г

Сметана — 50 г.

Як готувати

Баклажани нарізаємо слайсами, завтовшки приблизно 0,5 см. Заливаємо холодною солоною водою із розрахунку на 1 літр води 1 столова ложка солі. Ставимо зверху щось важке. Це робиться для того, щоб усунути зайву гіркоту.

Хвилин через 10 баклажани віджимаємо й укладаємо на лист. Запікати 5-7 хвилин при температурі 180 градусів.

У цей час трьом на дрібній тертці сир, часник. Подрібнюємо волоський горіх (уважно стежимо, щоб не було шматочків шкарлупи). Все перемішуємо, додаємо сметану.

Читайте також: Як приготувати шашлик з баклажанів — перевірений рецепт від господині із Запорізької області

На край баклажанчика укладаємо начинку та скручуємо.

За рахунок того, що баклажани ми запікаємо, а не смажимо, страва виходить дієтичне.

Смачного!

Ми писали, як приготувати запіканку з кабачків та м’яса.

Також ми писали, як приготувати освіжаючі напої на літо — прості рецепти смачних лимонадів. 

Джерело

Share this post

нет
scroll to top